23948sdkhjf

To tilbage i kampen om at tegne nyt rådhus i Hobro

I første omgang løb de to arkitektvirksomheder Aart og Lytt med opgaven med at tegne konturerne af et råd- og kulturhusbyggeri i Hobro. Det skete i tæt konkurrence med to andre rådgivere, som Mariagerfjord Kommune havde inviteret til byde på opgaven. 

Det skriver Mariagerfjord Kommune i en pressemeddelelse. 

Byggeriet på Store Torv skal huse den del af kommunens administration, som i dag er spredt på tre adresser i Hobro. Desuden skal den rumme bibliotek og muligvis også andre af fjordbyens mange kulturelle tilbud. 

Tilbage i august meldte kommunen ud, at man havde inviteret fire – dengang unavngivne – rådgivere til at komme med bud på, hvordan et nyt rådhus- og biblioteksbyggeri kan blive en dynamo for midtbyen i Hobro. 

Hvad skal der være, og hvad skal det koste? 

Arkitekterne skal belyse, hvad der kan samles, hvordan det kan lade sig gøre og ikke mindst, hvor meget det vil koste. Projektet vil tage udgangspunkt i bygningen, der huser byens bibliotek samt nærliggende bygninger i Adelgade. Det er forventningen, at projektet vil give besparelser på udgiften til drift og vedligehold af andre offentlige bygninger i byen. 

Kommunen lægger i samarbejde med arkitekterne op til en proces, hvor borgerne får rig mulighed for at bidrage med ideer. Desuden bliver foreningslivet, kulturlivet, handelslivet inviteret inden for i processen, så de kan give deres besyv med. 

Arbejdet begynder nu og forundersøgelsen ender på politikernes bord i foråret 2021. Udfaldet af den politiske behandling skulle så gerne danne grundlag for, om kommunen får videre med råd- og kulturhusplanerne, eller om idéen bliver lagt i skuffen, har kommuen tidligere oplyst til Licitationen - Byggeriets Dagblad. 

Skal skabe liv i bymidten 

Ideen til rådhusbyggeriet udspringer af planerne om at give midtbyen nyt liv. Det drejer sig om en udviklingsplan, en midtbyplan og senest en gådegadeplan, som byens borgere og butiksejere er med til at formulere. 

- Gågaden vil have stor gavn af et kulturelt fyrtårn, som bygger bro mellem kulturkajen med museer, træskibsværftet og teatret og bymidten med alle de gode specialbutikker. Desuden har vi en unik mulighed for at få det maksimale ud af vores faciliteter, når vi samler kommunale- og kulturelle institutioner, tilføjer borgmesteren.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.086