23948sdkhjf

Partier kritiserer borgmester: Der skal flere arbejdspladser til, hvis folk skal i beskæftigelse

Jobbene findes ikke. Det er det helt store problem, der skal løses, hvis flere borgere skal i beskæftigelse.

Læs også: 86 af landets kommuner har oplevet et fald af læreruddannede i beskæftigelse

Det mener Venstre og Det Konservative Folkeparti i Odense Kommune. Partierne peger på, at kommunen kan sætte nok så mange initiativer i gang for at flere ledige akademikere i beskæftigelse, men hvis ikke arbejdspladserne er der, tjener indsatsen ikke megen nytte. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Borgmesteren har et særligt ansvar for at få bugt med problematikken omkring de manglende arbejdspladser, da det er her, vækstinitiativerne starter. Mark Grossmann (V) og Tommy Hummelmose (C) foreslår, at der bliver oprettet en særlig erhvervsforvaltning.

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) kan ikke forstå kritikken fra de to byrådskolleger. I Odense Kommune er der blevet skabt 8.850 nye jobs mellem 2014 og 2019, tilføjer han. Borgmesteren ser i stedet, at de to partier tager ansvar i de politiske beslutningsprocesser, og affejer i samme ombæring idéen om en erhvervsforvaltning.

- Vi skal altid sikre, at vi har et stærkt samarbejde i kommunen mellem forvaltningerne. Men det her handler om mere end bare evnen til at løfte pegefingeren og pege over på en politisk modstander. Det handler om at melde sig ind der, hvor man tager beslutningerne om at løfte og skabe resultater, siger Peter Rahbæk Juel til Fyens Stiftstidende.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11