23948sdkhjf

Borgmester har sendt brev til fødevareminister for at få stoppet aflivning

Borgmester Per Bach Laursen (V) er nervøs for, om der stadig vil være minkavlere i Vesthimmerland Kommune efter coronakrisen.

Derfor har han ifølge TV MIDTVEST sendt et brev til fødevareminister Mogens Jensen (S). Borgmesteren håber på, at reglerne bliver ændret, så raske mink ikke længere skal aflives. I starten af oktober blev det besluttet, at alle minkfarme, hvor der er konstateret coronasmitte, skal have aflivet deres mink. Det skal minkfarmene også indenfor en radius af 7,8 kilometer.

- Vi kan ikke tåle at miste så meget som en arbejdsplads. Vi er en kommune, hvor der ikke er tilstrømning af nye arbejdspladser, så vores strategi er, at vi holder på dem, vi har. Vi tør ikke at lade denne situation stå ubemærket hen, siger Per Bach Laursen til TV MIDTVEST.

Der er blevet udfærdiget en kompensationsordning for minkavlernes tab. Minkfarme med konstateret smitte vil modtage 20 procent i kompensation, mens farme uden smitte vil være berettiget til fuld kompensation.

Minkavler på Gjøl, Erik Westergaard, fortæller til TV2 Nord, at kompensationsordningen betyder, at han bliver nødt til at dreje nøglen om. Borgmester Per Bach Laursen vil gerne undgå den situation opstår i Vesthimmerland Kommune og håber derfor også, at brevet kan resultere i en bedre kompensationsordning.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.188