23948sdkhjf

Borgmester i stormvejr for kommentar om at klappe kvinder bagi

Ole Vive (V), borgmester i Faxe, er havnet i en strid modvind efter et opslag på Twitter tidligere på ugen, hvor han efter Morten Østergaards (RV) sygemelding skrev en undskyldning til de kvinder, han har klappet bagi, samt en kritik af Østergaards sygemelding.

Læs også: Mette F.: Rigtigt af Frank Jensen at trække sig

- Jeg har ellers holdt min kæft, men ……. Hvis det her er den nye mandetype, så er jeg glad for at være af den gamle årgang. Og til dem, jeg har klappet i røven !! Undskyld !! Og til jer, der stak mig en flad: Vi er kvit, skriver borgmesteren på Twitter.

Onsdag gik borgmesteren igen til tasterne og skrev, at han havde forsøgt at blande sig ”i debatten med humor”, men, at ”det var klodset og kan misforstås.”

Opslaget har dog langt fra dæmmet op for kritikken, som kommer fra både politiske modstandere og partifæller.

- Ole Vives kommentar er upassende og afspejler på ingen måde Venstres holdning til sexisme. Det må derfor stå for helt egen regning, når Ole Vive udtaler sig på den måde, udtalte Karsten Lauritzen, gruppeformand i Venstre i et skriftligt svar til DR.

Læs også: Lars Weiss bliver fungerende overborgmester i København

Også flere kolleger i kommunalbestyrelsen har udtalt kritik. 

- Jeg synes ikke, det er en borgmester værdigt at komme med den slags udtalelse, hvor man kan tolke det i forskellige retninger. I min optik skal meldinger fra en borgmester, der er øverste leder af administration og politisk arbejde, være tydelig og ikke til at misforstå, har gruppeformand hos Socialdemokratiet Camilla Meyer udtalt til TV2 ØST.

På Facebook skriver Ole Vive (V) yderligere om sit opslag: 

- Hej venner. De fleste kender mig som en, der ofte bruger humor også om mere alvorlige emner. Det betyder bestemt ikke, at jeg ikke tager det alvorligt. Og jeg vil gerne understrege, at det selvfølgelig ikke er i orden at opføre sig krænkenkede og upassende overfor andre mennesker. Vh Ole.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.096