23948sdkhjf

Astrid Krag halverer skattestigning i 2021

Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) har halveret den samlede skattestigning i de danske kommuner i 2021. Dermed kan skatteborgerne se frem til at slippe for en samlet stigning i kommuneskatterne næste år på cirka 300 millioner kroner og 'nøjes' med at skulle betale 150 millioner kroner ekstra.

Læs også: Se listen: Udligningsreform får 15 kommuner til at sætte skatten op

Det skriver NB-Kommune.

Ifølge ministeriet har ministeren givet en række kommuner øget støtte til skattenedsættelser - samtidig med at hun har friholdt andre kommuner for sanktioner til staten på grund af skattestigninger. Indtil ministerens beslutning var det ventet, at de samlede kommuneskatter ville stige med tæt på 300 millioner kroner i 2021, og det tal ventes nu halveret til cirka 140-150 millioner kroner.

I Gentofte Kommune ventes kommunen nu at skære omkring 100 millioner kroner af en planlagt skattestigning på 305 millioner kroner i 2021. Det svarer til, at kommuneskatten ikke stiger med de planlagte 1,24 procentpoint i Gentofte, men 'kun' med cirka 0,85 procentpoint - hvilket stadig er den største skattestigning i nogen dansk kommune i 2021.

Gentofte Kommune er netop i disse timer i gang med at udarbejde et ændringsforslag til et byrådsmøde i morgen aften, men det præcise forslag er endnu ikke kendt. Det erfarer NB-Kommune.

I Kalundborg Kommune kan borgerne nu se frem til en skattenedsættelse på 0,4 procentpoint svarende til 33 millioner kroner, oplyser borgmester Martin Damm (V) til NB-Kommune.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094