23948sdkhjf

Politiet henlægger Hillerød Forsynings politianmeldelse af borger

- Det er vigtigt at slå fast, at ingen bliver meldt til politiet for at stille kritiske spørgsmål til Hillerød Forsyning eller for at søge aktindsigt, for vi kan tåle at blive kigget i kortene.

Sådan siger administrerende direktør i en kommentar til, at Nordsjællands Politi nu har henlagt den sag, Hillerød Forsyning fik rejst mod Rasmus Visby i januar.

- Vi meldte Rasmus Visby til Nordsjællands Politi, fordi vores advokater vurderede, at vi havde pligt til at beskytte vores medarbejdere – og at der var grundlag for en straffesag eller et polititilhold imod ham, forklarer Søren Støvring i en pressemeddelelse.

Selskabets advokat følger trop. 

”Det var vores vurdering, at der var grundlag for et polititilhold eller en overtrædelse af straffelovens paragraf 119a, siger senioradvokat Poul Gade fra Bech Brun. 

Ikke helt enige

Nordsjællands Politi har altså henlagt sagen, da politiets jurist har vurderet at der ikke var beviser nok.

- Men det er en afgørelse, som Hillerød Forsyning har mulighed for at påklage til statsadvokaten, siger senioradvokat Poul Gade fra Bech Bruun og tilføjer:

- Det fremgår af afgørelsen, at offentligt ansatte skal tåle mere end andre, når det kommer til chikanesager – det er vi ikke nødvendigvis enige i.

Yderligere uddyber Poul Gade, at det var vurderingen, at Hillerød Forsyning kunne have pligt til at foretage politianmeldelse af hensyn til arbejdsmiljøet og for at beskytte medarbejderne.

Aktindsigt på aktindsigt

Det seneste år har Hillerød Forsyning oplevet en intens interesse og modtaget en lind strøm af anmodninger og aktindsigter, fra Rasmus Visby og andre, som så udførligt som muligt er blevet besvaret:

RAsmus Visby har søgt mere end 80 aktindsigter og der er fundet én fejl

- Det er mit indtryk, at formålet med denne intense interesse har været at afsløre fråseri og dårlig ledelse. Men jeg kan slå fast, at både ledelsen og vores medarbejdere går på arbejde for at sikre borgere og virksomheder i Hillerød rent drikkevand og klima- og miljøvenlig varme, affaldshåndtering og spildevandsrensning. Den opgave løser vi bedre end de fleste sammenlignelige selskaber, siger Søren Støvring og tilføjer:

- Derfor er vi er ekstremt ærgerlige over, at fejlen med den manglende rabat ikke blev fanget i vores interne eller eksterne revision. Det var en menneskelig fejl. Den er nu rettet, og vi har fået rabatten. Vi har takket Rasmus Visby for at hjælpe os med at finde fejlen, selvom jeg ikke er sikker på, at det var ment som en hjælp.

(Forsidefoto: Colourbox)

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079