23948sdkhjf

Forhenværende kontorchef i KL dømt for svindel

En tidligere kontorchef i Kommunernes Landsforening er idømt 14 dages betinget fængsel for bedrageri og mandatsvig. Det har Københavns Byret afsagt dom om. 

Han fik sin arbejdsgiver til at betale for færgeture, når han skulle arbejde hjemmefra i sit svenske sommerhus. Desuden lod han flere gange sin hustru bruge KL's taxakort til lufthavnen, når hun skulle besøge ham på udlandsrejser.

Den 62-årige tidligere kontorchef var tiltalt for mandatsvig for knap 15.000 kroner fra 2014 til 2016, men har hele vejen igennem nægtet sig skyldig.

Størstedelen af beløbet - 9161,75 kroner - drejer sig om brug af et Brobizz-kort, som langt de fleste gange er brugt til færgeruten Helsingør-Helsingborg.

- Mønsteret i det er, at jeg har et sommerhus i Sverige. KL har betalt min internetopkobling deroppe. Jeg havde det som hjemmearbejdsplads, har den tidligere kontorchef forklaret i retten.

Han mener dog ikke, at det var rimeligt også at få penge for selve kørslen. Men færgeturen skulle KL betale, mener han.

- Det mente jeg, var rimeligt, udtalte den tidligere chef ifølge Ritzau.

Oprindeligt større sag

Sagen var i sin tid slået væsentligt større op end den sag, som blev indledt i retten i sidste uge. I den oprindelige anmeldelse indgik blandt andet leje af tre sommerhuse på Folkemødet på Bornholm tilbage i 2016.

Kontorchefen sagde efterfølgende sin stilling op og valgte siden at betale 60.000 kroner tilbage til sin tidligere arbejdsgiver.

I retten var manden alene anklaget for at have misbrugt et Brobizz-kort, primært på færgen Helsingør-Helsingborg.

Den tidligere kontorchef overvejer nu, om han vil anke dommen til Østre Landsret.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.25