23948sdkhjf

Københavnsk borgmester: Vigtigt med anonym klageadgang i sexismesager

Et flertal af partierne i Københavns Kommunes Borgerrepræsentation har torsdag aften besluttet at oprette en ny enhed under Arbejdsmiljø København, der skal håndtere sager om sexisme og chikane i Københavns Kommune.

Det fortæller Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

At etablere den anonyme klageadgang har tidligere været drøftet, og den ny aftale slår nu fast, at enheden skal oprettes og etableres under Arbejdsmiljø København (AMK), som hører under Sundheds- og Omsorgsforvaltningen.

AMK fungerer som rådgiver for hele kommunen i sager om arbejdsmiljø og arbejdsliv, og den nye enhed skal - udover at fungere som en anonym klageadgang for medarbejdere - også yde rådgivning til berørte medarbejdere og stå for den relevante opfølgning over for for eksempeæ ledelsen på den enkelte arbejdsplads.

Den seneste tids sexismedebat har ifølge sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune, Sisse Marie Welling (SF), tydeliggjort et behov for, at medarbejdere har et trygt sted at gå hen, hvis de vil indberette sager om sexisme eller sexchikane.

- Det er enormt vigtigt for mig, at vi ovenpå den seneste tids bølge af sager og opråb fra primært unge kvinder får slået fast, at ansvaret i den her type sager ikke skal ligge hos den enkelte medarbejder, men klart og tydeligt bliver placeret hos arbejdsgiver og arbejdsplads. Der ønsker jeg, at vi som Danmarks største arbejdsplads med næsten 45.000 medarbejdere går forrest, og det er derfor jeg har taget initiativet, forklarer Sisse Marie Welling i en skriftlig kommentar.

På torsdagens møde vedtog politikerne videre, at at der skal foretages en særlig undersøgelse, der skal afdække, hvor udbredt sexistisk kultur og adfærd er på Københavns Kommunes arbejdspladser.

Samtidig blev Frank Jensens (S) fratrædelse fra overborgmesterposten officielt godkendt.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.188