23948sdkhjf

Betonbekymring - kæmpe projekt i Valby undersøger fundamenterne

FB Gruppen har valgt at undersøge fundamenterne under adskillige bygninger i Grønttorvet i Valby, skriver Ekstra Bladet

Det sker som en konsekvens af betonskandalen på Amager, hvor det Bach Gruppen-ejede BG Beton havde leveret underlødig beton til fundamentet under Bryggens Bastion. BG Beton har nemlig også leveret beton til alle de færdige bygninger i Valby med én undtagelse. Betonen kom betonselskabets værker i Tune og i Nordhavn. Sidstnævnte blev lukket kort efter betonafsløringen på Amager

– Det er utroligt, at man har snydt med de her ting (byggeriet på Amager, red.). Vi har fået følgesedler, når bilerne fra BG Beton er ankommet, og dem stoler vi selvfølgelig på, når vi får det, siger Hans-Bo Hyldig, direktør i FB Gruppen, til Ekstra Bladet

– Men på baggrund af dækningen i pressen, besluttede vi i slutningen af september, at vi vil have udtaget boreprøver af vores bygninger, hvor BG Beton har leveret til, fortsætter han. 

FB Gruppen har allerede droppet BG Beton som leverandør til det resterende bygger som følge af betonskandalen. I stedet er DK Beton valgt som leverandør. 

Teknologisk Institut er i færd med at analysere boreprøver, som er udtaget under to højhuse og en karré. Hans-Bo Hyldig understreger, at der ikke er fundet tegn på snyd i de foreløbige resultater.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109