23948sdkhjf

Nordjyder skal holde sig inden for samme kommunegrænse

I syv nordjyske kommuner skal borgerne så vidt muligt holde sig inden for kommunens grænser.

Det bliver én af restriktionerne efter fund af muteret coronasmitte, siger borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Gade (V) til både Nordjyske og Ekstra Bladet.

- Der kommer nogle restriktioner og anbefalinger om, at vi skal holde os så vidt muligt inden for kommunegrænserne, medmindre det er uopsætteligt, siger Mogens Gade til Nordjyske. 

Over for BT siger en borgmester, som har udtalt sig anonymt, at der er tale om at "lukke massivt ned":

- De vil stoppe færdsel. Det vil sige et forbud mod at forlade kommuner, lyder det.

Borgmester: Restauranter lukkes

Til TV Midtvest bekræfter borgmester i Vesthimmerland Per Bach Laursen (V), ar der er tale om indskrænkelser i bevægelsesfriheden på tværs af kommunegræsner. Det vil gælde fra fredag og foreløbig fire uger frem i de syv kommuner, lyder det.

Bormgesteren siger videre, at alle restauranter, cafeer og værtshuse bortset fra take away står til at lukke, skriver TV Midtvest.

Der er tale om kommunerne Frederikshavn, Hjørring, Vesthimmerland, Brønderslev, Jammerbugt, Thisted og Læsø. Udmeldingerne om restriktioner kommer efter, at borgmestrene fra de syv kommuner til formiddag har været til virtuelt møde med sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og erhvervsminister Simon Kollerup (S) om situationen i Nordjylland. 

Hvad reglerne mere konkret består i, er ikke officielt udmeldt endnu.

Cluster 5 kan genstarte pandemi

Onsdag bebudede statmsinister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde, at der ville blive indført restriktioner i nordjyske kommuner. Det i et forsøg på at indæmme en ny mutation af coronavirus, der har fået tilnavnet cluster 5, og som kan vise sig at blive en kæp i hjulet på at udvikle en vaccine mod coronavirus.

- Vi risikerer, at effekten i værste fald udebliver. Det kan have voldsomt negative konsekvenser for hele verdens pandemi. En muteret virus risikerer at blive spredt til andre lande, sagde statsministeren på pressemødet.

Der er i øjeblikket registreret 12 personer med muteret virus i Nordjylland

Mette Frederiksen (S) meddelte også onsdag, at alle mink på danske minkbesætninger skal slås ihjel.

Over for Avisen Danmark har virolog Allan Randrup Thomsen onsdag sagt, at han mener, at en del af Nordjylland bør isoleres fra resten af landet: 

- Jeg vil mene, at det er nødvendigt at isolere området nord for Limfjorden fra resten af landet. Alt andet vil være at lade stalddøren stå åben, så hesten kan slippe ud, siger han til avisen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125