23948sdkhjf

Roskilde Festival prøver igen efter Anker Hansen & Co’s konkurs

Roskilde Festival og Roskilde Kommune gør klar til et nyt udbud af et fællesskabshus midt i bydelen Musicon, der skal danne en fælles ramme for kunst, kultur og frivillighed i Roskilde. 

Genudbuddet er baseret på vinderforslaget fra en tidligere afholdt totalentreprisekonkurrence, som Anker Hansen og Co. vandt i starten af 2020 men siden gik konkurs. 

Sambyggeriet omfatter cirka 3.500 kvm i tre etager til kontorlokaler, mødefaciliteter, flexområder, multifunktionel teatersal samt integration af musikøvepavilloner. Huset bliver således hjemsted for Roskilde Festivals helårsaktiviteter, egnsteateret Aaben Dans og øvelokaleforeningen Råstof Roskilde.

Fakta om projektet:

Beliggenhed: Lydmuren, Musicon Roskilde.

Omfang: Projektering og opførelse af ca. 3.500 kvm nybyggeri i tre etager, bl.a. med kontorlokaler, mødefaciliteter, flexområder, multifunktionel teatersal samt integration af musikøvepavilloner.

Udbud: Projektet vil blive udbudt i totalentreprise som tidligt udbud med et funktionelt disponeret projekt, hvor bæredygtighed og samarbejde vil være væsentlige parametre. 

Projekt: Udbudsprojektet er baseret på vinderforslaget fra en tidligere afholdt totalentreprisekonkurrence, hvor vindende totalentreprenør Anker Hansen og Co. er under konkursbehandling, hvorfor projektet genudbydes.

Totalentreprisens budget er tidligere oplyst til 62,5 mio. kr. 

Dialog inden udbud

Projektet genudbydes som et funktionelt disponeret projekt i en totalentreprise om design, projektering og opførelse af det ambitiøse byggeri. Men inden udbuddet ønsker bygherreorganisationen at indgå en markedsdialog for at orientere om projektet og rammerne for udbuddet, fremgår det af Roskilde Festivals hjemmeside. 

Først for står således et orienteringsmøde den 11. november om udbudsproces og ambitioner for det nye hus, som Roskilde Festival-gruppen og Roskilde Kommune vil bygge på Musicon. 

Efter orienteringsmødet vil bygherreorganisationen udvælge op til tre af de interesserede teams at gå i nærmere dialog med. Resultatet af dialogen vil få betydning for udarbejdelse af det endelige udbudsmateriale.

Udskilningsløb og vinderkonkurs

Da sambyggeriet blev udbudt i totalentreprise tilbage i maj 2019, ansøgte 18 hold om prækvalifikation. 

Fem hold med henholdsvis Anker Hansen & Co. C.C. Contractor, Elindco Byggefirma samt G.V.L Entreprise og Skou Gruppen som totalentreprenører blev prækvalificeret

Feltet blev yderligere reduceret til de tre hold med Anker Hansen & Co., G.V.L. Entreprise og Skou Gruppen i spidsen, inden førstnævnte fik totalentreprisen i starten af 2020. 

Anker Hansen & Co’s konkurs i maj i år betød dog, at udbuddet måtte gå helt om.

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156