23948sdkhjf

Få overblikket: Her stiger smitten mest

1427 nye coronatilfælde er bekræftet det seneste døgn. Det er det højeste antal bekræftede smittede på ét døgn, viser tal fra Statens Serum Institut fredag eftermiddag.

Det høje antal skal dog ses i sammenhæng med, at der testes flere end nogensinde før. I forhold til andelen, som er bekræftet smittede ud af antallet af testes, ligger det på niveau med de sidste 14 dage.

Bekymrende smitte de fleste steder

Tallene viser, at bortset fra Fanø og Ærø har alle kommuner nu "bekymrende smittetal".

Den grænse har myndighedernes sat ved et incidenstal på 20 for den seneste uge. Incidenstallet - såkaldt kumulativ incidens - dækker over smittede pr. 100.000 borgere, og antallet på 20 er langt overskredet i de fleste kommuner. 86 kommuner ligger på et incidenstal på over 50. 41 ligger over 100. 

Et incidenstal på 20 svarer til 0,2 promille, lander det på 100, svarer det til 1 promille.

Derfor er tallene højere nu end i foråret

Smittetallene er meget højere nu end i marts og april. Det skyldes dog, at testkapaciteten ikke var på samme niveau i foråret. Statens Serum Institut har beregnet, at der formentlig var registreret 2-3.000 tilfælde hver dag i begyndelsen af april, hvis man havde testet så meget, som det sker nu.

Til sammenligning er der de seneste dage registreret omtrent mellem 900 og 1350 smittede om dagen. 

Vestegns-kommuner fører stadig an i smittetallene, med Vallensbæk forrest. Indtil i dag har Høje-Taastrup ellers haft de højeste incidenstal.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093