23948sdkhjf

Partnere søger investor til udvikling af 370.000 kvm i Vollsmose

Partnerskabet bag omdannelsen af Vollsmose, Odense Kommune samt boligselskaberne Civica og FAB, åbner nu for en fjerde partner og investor til at indgå i et fælles arealudviklingsselskab. 

For at gøre Vollsmose til en blandet og attraktiv bydel skal der opføres 1.600 nye private boliger samt nyt erhvervsbyggeri. Til formålet etablerer parterne et arealudviklingsselskab, der skal stå for byggemodning og salg af arealer til opførelse af de nye boliger og erhverv i fremtidens Vollsmose. Det bliver tale om en arealportefølje på 370.000 kvm og et estimeret salg af 160.000 kvm byggeretter. 

– Fremtidens Vollsmose er allerede i fuld gang. Vi har sat planlægningen af renoveringer for flere milliarder kroner i gang, og det er noget, som kommer til at kunne ses inden længe. Omdannelsen af Vollsmose er et ambitiøst, bæredygtigt og visionært projekt, og vi er spændt på et kommende samarbejde med en ny samarbejdspartner og investor og på at høre dennes visioner og ideer til bydelen, siger formand Flemming Jensen fra Civica.

Konkurrencepræget dialog

Civica, FAB og Odense Kommune er allerede i gang med at transformere Vollsmose til et område, der hænger bedre sammen med resten af byen, og arbejdet med at planlægge nedrivning af 1000 almene familieboliger og renovering af de resterende 1800 almene familieboliger er sat i værk. 

– Vi har en ambitiøs plan for området, vi er allerede i gang, og nu udbyder vi en unik investeringsmulighed igennem arealudviklingsselskabet. Vi har været i dialog med en række mulige investorer, og nu ønsker vi at sætte stik i, så vi sammen med den rigtige investor kan skabe fremtidens Vollsmose, siger Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel.

Arbejdet med at finde en ny samarbejdspartner sker gennem en såkaldt 'konkurrencepræget dialog'. Der åbnes for anmodning om prækvalifikation med ansøgningsfrist

Afsøgningen begynder denne måned og løber frem til september 2021. I processen forventes mange forskellige investorer at komme på banen. 

Den private investor får mulighed for

  • Medejerskab af arealudviklingsselskab med en arealportefølje på 370.000 kvm og et estimeret salg af 160.000 kvm byggeretter. 
  • Udvidelse af ejendomsporteføljen med mindst 300 boliger. 
  • Mulig bygherre af kontorhus til cirka 500 kommunale arbejdspladser. 
  • Medudvikler af ny bæredygtig bydelsplan, der vil give genlyd i hele Danmark.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.187