23948sdkhjf

Plejehjem bringer sygefravær helt i bund

Attendos privatdrevede plejehjem Udsigten i Gribskov Kommune har opnået en succeshistorie, når det gælder de ansattes sygefravær:

På et år er man gået fra en sygefraværsprocent på ca. 10 procent til et gennemsnit under én procent, med udsving mellem to procent og 0,3 procent de seneste måneder.

Det er lave tal for plejesektoren. De nyeste tal fra KL viser, at det gennemsnitlige sygefravær i plejesektoren for alle landets kommuner er på godt 16 dage pr. medarbejder om året, svarende til ca. syv procent.

Hos tillidsrepræsentant Majbrit Nielsen er forklaringen på forandringerne meget kort, at der er kommet en ny leder, der inddrager medarbejderne mere og lytter til de ting, personalet kommer med.

- Når man ikke føler sig hørt, så ryger motivationen. Og man gider ikke at skændes med ledelsen. Det fører så til, at når man nærmest bare har ondt i lillefingeren, så melder man sig syg, siger Majbrit Nielsen, som fremhæver inddragelse og den gode stemning som væsentligste årsager til ændringerne.
- Vi er personale nok, så det drejer sig ikke om ressourcer. Det vigtigste er, at vi bliver hørt, når der er et problem. Det skaber god stemning. Og derfor er alle glade for at gøre en indsats.

Plejehjemsleder Louise Ivanhoe Nielsen peger på to andre faktorer, der har bidraget til resultaterne.

- På en arbejdsplads, hvor der er mange mennesker og hvor smitterisikoen er stor, er det vigtigt, at rengøringsniveauet er højt, siger hun og fortsætter:
- Endelig har vi intensiveret undervisningen i vores digitale system, sådan at alle kan betjene det ordentligt. Det letter arbejdet i hverdagen, så medarbejderne kan koncentrere sig om borgerne og om at give den rigtige omsorg, siger Louise Ivanhoe Nielsen.

Attendo anvender proaktivt erfaringsudveksling mellem sine plejehjem og de lokale hjemmeplejeenheder i hele landet. Det giver både inspiration og skaber resultater i medarbejder- og borgertilfredsheden, så erfaringerne fra Udsigten bliver nu spredt til andre enheder. På samme måde har erfaringerne fra robot-teknologi på Attendos plejehjem Vonsildshave i Kolding spredt sig til Udsigten og andre enheder i Attendo.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094