23948sdkhjf

Nye restriktioner: Forsamlingsloft sænkes til fem personer

Det hidtidige forsamlingsloft på ti personer bliver nu skærpet til kun at gælde fem. Det oplyser statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde tirsdag eftermiddag.

Kravet indføres fra og med 6. januar og gælder indtil videre indtil 17. januar.

Udviklingen sker på foranledning af Statens Serum Institut, som har anbefalet nye ristriktioner for at bremse udbredningen af en britisk variant af coronavirus under navnet B 117. Den er ifølge eksperter meget mere smitsom end almindelige coronavirus.

Drop alle aftaler

- Vi står med en coronavariant, der smitter helt usandsynlig meget, og derfor er de allerede udmeldte restriktioner ikke nok, siger Metter Frederiksen.

Statsministeren opfordrer samtidig nu til, at alle danskere, der har mulighed for det, arbejder hjemmefra.

Desuden at aflyse alle kommende aftaler, hvor det er muligt, samt at undgå at mødes med personer uden for hustanden og uden for nærmeste omgangskreds. Endelig bør indkøb kun ske én person ad gangen, fortæller Mette Frederiksen.

Lyntest af pædagoger

Dog understreges, at der stadig er behov for, at en lang række offentlige arbejdsgrupper møder ind på arbejde.

- Det for eksempel dem, der står for vores kollektive trafik, redningsmateriale, personale i daginstitioner og plejehjem og dem der henter vores skrald, sagde Mette Frederiksen.

På et spørgsmål fra en journalist åbner hun også for, at personale på daginsitutioner kan blive tilbudt lyntest.

Regeringen vil "kigge på" muligheden for at benytte hurtigtest i daginstitutioner, lyder det.

Højeste risikoniveau

Risikoniveauet i hele landet er tirsdag hævet fra niveau fire til niveau fem. Det er det højeste niveau på skalaen, som regeringen indførte i efteråret.

Oven i forsamlingsloftets indskrænkelse indføres afstandskrav på to meter mod tidligere en meters afstand i det offentlige rum og i dagligvarebutikker.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.314