23948sdkhjf

Fanget i konflikt: Lolland Forsyning etablerer nødforsyning

Lolland Varme A/S har igangsat etablering af et nødforsyningsanlæg i industriområdet i Maribo for at sikre varmeforsyningen til de mere end 500 kunder i østområdet, der omfatter Bandholm, Reersnæs, Østofte, Nørreballe og Stokkemarke.

Nødforsyningsanlægget sættes i drift fredag den 8. januar 2021.

Anlægget sættes i drift, da Lolland Varme, der hører under Lolland Forsyning, er fanget i konflikten mellem på den ene side Refa MSK og på den anden side Maribo Varmeværk og Sakskøbing Fjernvarme. 

Lolland Varme er ellers gået ind på de betingelser i en varmeaftale, som Refa MSK har fremført. Betingelser, der vil koste en husstand 66 kroner mere om måneden i varme. En varmeaftale som både Maribo Varmeværk og Sakskøbing Fjernvarme har takket nej til. 

Det skriver Folketidende. 

Problemet for Lolland Varme er, at selskabet får varmen fra Refa MSK leveret via et varmevekslerrum på Maribo Varmeværk. 

I følge en pressemeddelelse fra Lolland Varme har Maribo Varmeværk nægtet at give adgang til, at Lolland Varme fra 8. januar 2021 kan få leveret varme fra Refa MSK via Maribo Varmeværk. 

Direktør Mette Opel Jepsen fortæller, at det langt fra er billigt at opstille et nødanlæg.

- Omkostningerne til at etablere og drifte anlægget er betydelige, blandt andet fordi der skal anvendes fyringsolie som brændsel. Der vil blive rejst erstatningskrav for disse meromkostninger, så vi forsøger at undgå, at kunderne hos Lolland Varme A/S skal betale herfor, fremgår det af pressemeddelelsen. 

Hun oplyser til Folkebladet, at det koster 2,8 millioner kroner at opstille og drive anlægget den første måned. Derefter vil det være et par 100.000 om ugen. 

I følge Folketidende vil erstatningskravet i første omgang blive sendt til Refa MSK, der i følge rekonstruktør Søren Volder vil sende kravet videre til Maribo Varmeværk.

Her nægter bestyrelsesformand Flemming Møller Jensen dog at være den erstatningsansvarlige. Han påpeger, at varmeværket tirsdag morgen gav grønt lys for at varmen fra Refa MSK kan sendes via varmeveksleren i Maribo. 

Det er dog ikke gjort med det. Parterne kan ikke blive enige om en række tekniske og økonomiske konditioner, hvorfor Lolland Varme må fortsætte etableringen af nødvarmeanlægget.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109