23948sdkhjf

Kulturminister vil have slotsprojekt til 321 millioner tilbage på sporet

Kulturminister Joy Mogensen (s) har bestilt en redegørelse fra klagenævnet, der skal give indsigt i den afgørelse, der har sat en stopper for et stort projekt på Nyborg Slot. 

- Det er simpelthen for godt et projekt til at lade falde på jorden. 

Sådan siger kulturminister Joy Mogensen (S) om et kuldsejlet byggeri til 320 mio. kr. ved Nyborg Slot.

Det skriver DR Fyn på dr.dk.

Projektet, som har været ti år undervejs, går blandt andet ud på at bygge en ny formidlingsfløj og en ringmur. 

Vil have projektet tilbage på sporet

Men kort før jul bremsede Miljø- og Fødevareklagenævnet planerne, fordi de - ifølge nævnet - er i strid med museumslovens bestemmelser om beskyttelse af fortidsminder. 

Men den udlægning er Joy Mogensen ikke enig i. Hun har nu bedt om en redegørelse. 

- Der er nogle steder, hvor vores lovgivning udviser en skæv balance. Præcis, hvordan vi kan redde projektet, ved jeg ikke. Men jeg vil i hvert fald gøre, hvad jeg kan for at få det tilbage på sporet, siger hun til DR Fyn. 

Slotsprojektet ved Nyborg Slot

Nyborg Slot-projektet omfatter en væsentlig restaurering af det nuværende borganlæg inde som ude samt en omdannelse af torvet foran Nyborg Rådhus, elementer der er, eller er i færd med at blive gennemført, har Slots- og Kulturstyrelsen tidligere oplyst til Licitationen.

Hertil kommer så omtalte etablering af en helt ny borgfløj med et nyt formidlingscenter, der bremses med Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørelse. Desuden omfattede slotsprojektet en ringmur, en ny broforbindelse til slottet og en forhøjelse af vagttårnet foran slottet fra de nuværende 10 meter til 22 meter.

Byggeprojektet har et samlet budget på 321,4 millioner kroner.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094