23948sdkhjf

Efter 28 år: Hans Toft stopper som borgmester

Efter 28 år på posten ønsker borgmester i Gentofte Hans Toft (K) ikke at genopstille ved kommunalvalget til efteråret. Han fratræder efter planen i maj. 

Det skriver Gentofte Kommune i en pressemeddelse mandag.

- Efter de mange år og i en alder af næsten 75 år ved næste valgperiodes begyndelse, så har jeg fundet det rigtigt at slippe tøjlerne og giver dem med stor glæde videre, siger Hans Toft i pressemeddelelsen.

Den konservative gruppe, der har flertal i byrådet, har instillet, at byrådsmedlem Michael Fenger (K) bliver partiets spidskanditat til kommunalvalget, og at han overtager borgmesterposten i indeværende valgperiode.

Det vil ske 15. maj eller snarest herefter "når han kan frigøres fra sit nuværende ansættelsesforhold", hedder det i pressemeddelelsen.

Michael Fenger har været medlem af kommunalbestyrelsen i kommunen i 11 år. Her har han blandt andet været formand for Kultur- og Fritidsudvalget og Børneudvalget samt for en række opgaveudvalg.

Han er desuden tidligere professionel håndboldspiller og har spillet på det danske håndboldslandshold.

Hans Toft har været borgmester i Gentofte siden 1993. Han blev første gang medlem af Gentoftes kommunalbestyrelse i 1990.

Ved valget i 2017 fik Konservative 13 ud af 19 pladser i byrådet.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078