23948sdkhjf

Flertal baner vej for byggerier i københavnske naturområder

Stejlepladsen i Sydhavnen og Vejlands Kvarter på Amager Fælleds naturområde Lærkesletten er nu meget tæt på at blive endegyldigt vedtaget, skriver TV2 Lorry.

Et flertal i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg stemte mandag aften for de endelige lokalplaner, som muliggør planer om at bygge godt 3.000 nye lejeboliger i de to områder. Byggerier som har medført store borgerprotester fra beboere og miljøorganisationer.

Med flertallet i udvalgets godkendelse går forslaget nu videre til Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune, hvor de 51 kommunalpolitikere den 21. januar skal tage endegyldigt stilling til de udskældte byggeplaner, så byggerierne kan blive sat i gang.

Her tegner der sig ifølge TV2 Lorry et stort flertal for planerne.

Skal dække stor regning fra metrobyggeri

Københavns Kommune skylder omkring 1,9 mia. kr. for de seneste metrobyggerier. Ved at lade byudviklingsselskabet By & Havn bygge boliger sammen med private investorer på de grønne områder får kommunen dækket den gæld, oplyser TV2 Lorry.

Oprindeligt var det planen, at der skulle bygges 2.500 boliger på den gamle strandeng på Amager Fælled over for Ørestaden. Men de planer mødte så meget folkelig modstand op til kommunalvalget i 2017, at politikerne valgte at skrotte dem. 

By & Havn offentliggjorde i weekenden, der er indgået aftale med PFA og KAB om at være almen samarbejdspartner på opførelsen af 200 lejeboliger på Stejlepladsen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.235