23948sdkhjf

Den 1. februar ligger der tre bud på Vesthimmerlands nye svømmecenter

Vesthimmerlands Kommune arbejder nu videre med tre totalentreprenører, hvoraf den ene efter sommerferien skal bygge et nyt svømmecenter i Aars med plads til almindelig svømning, udspring, børn og genoptræning. 

Svømmecenter Vesthimmerland, Aars har de seneste måneder været udbudt i totalentreprise baseret på funktionskrav og ønsker.  

- Vi har beskrevet hvilke krav, der er for det kommende svømmecenter i forhold til prioriterede funktioner samt ønsker til andre tilføjelser, hvis de kan indeholdes i det fastlagte budget, siger Asger Andersen, Udvalgsformand for Kultur- og Fritid, der også er den politiske styregruppe for det kommende svømmecenter, i en pressemeddelelse fra Vesthimmerland Kommune.

De tre totalentreprenører, der er udpeget til at komme med deres bud på byggeriet er:

  • C. C. Contractor

  • M. Thomsen Støtt/Enggaard

  • Svend Aage Christiansen 

Præsenterer vinderen midt i juni

I perioden 1. februar 2021 til 23. marts 2021 vil de tre forslag blive hørt ved brugergrupper, og på den baggrund vil kommune og rådgivningsfirmaet Sweco gå i dialog med de enkelte totalleverandører i forhold til forbedring af de indsendte forslag. 

Derefter udarbejder de tre totalleverandører deres endelige forslag til svømmecentret, som afleveres den 27. april 2021. Her vil der igen være en proces med brugergrupper inden et nedsat udvalg vælger en vinder. 

Den totalleverandør, der skal bygge Svømmecenter Vesthimmerland i Aars, er planlagt til at blive præsenteret for Byrådet i Vesthimmerland den 17. juni 2021. 

Svømmecenter Vesthimmerland forventes at stå klar til svømmedragter og badeshorts i efteråret 2023 i Aars Vest. 

Har hugget en hæl og klippet en tå

Økonomisk er der fastsat en targetpris på 88,9 mio. kr. og en maksimal pris på 91,0 mio. kr., viser kommunens udbudsmateriale for totalentreprisen.

Oprindeligt var der budgetteret med 130 mio. kr. til svømmecenteret. Det blev senere reduceret til 110 mio. kr., men da det ikke lykkedes at søge så mange penge hjem som håbet, blev ambitionerne sænket igen og den endelige anlægssum sat til 103 mio. kr. efter skat.

Tilpasningerne har blandt andet betydet, at idéen om at have et friluftsbad ved centeret, som man kender det ved den nuværende svømmehal, blev droppet.

Milepæle for byggeriet af Svømmecenter Vesthimmerland 

  • Februar 2021 afleveres tegninger til byggeriet af Svømmecenter Vesthimmerland

  • Februar og marts 2021 ser udpegede brugergrupper på de tre forslag

  • April og maj-måned 2021 findes en vinder til at bygge Svømmecenter Vesthimmerland

  • Juni 2021 præsenteres byggeriet af Svømmecenter Vesthimmerland for Byrådet

  • December 2021 forventes byggepladsen at blive startet op

  • I efteråret 2023 forventes det nye svømmecenter at stå klar i Aars Vest

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.05