23948sdkhjf

Fem kan blive fjerde part i udviklingen af 37.000 kvm i Fremtidens Vollsmose

Opdateret kl 10:48 med kommunens kommentar om de fem investorer.

Seks interesserede investorer havde budt sig til, da der den 11. januar var frist for at ansøgning om prækvalifikation til rollen som fjerde part i det arealudviklingsselskab, der kan udvikle 370.000 kvm byggegrunde og stå for salget af 160.000 etagekvadratmeter byggeretter i Vollsmose i Odense. 

Alle seks investorer levede op til udbudskriterierne og fem er nu udvalgt til prækvalifikation. Blandt dem er både pensionsselskaber, investeringsfonde og private investorer oplyser Odense Kommune . 

I henhold til fortrolighedsbestemmelser må kommunen ikke oplyse, hvem der er tale om. Til Licitationen er det dog oplyst, at der er tale om danske investorer.

Frem mod år 2030 omdannes Odense-bydelen Vollsmose til en anderldes attraktiv bydel med sammenhængskraft og varieret arkitektur, lyder planerne for området. Partnerskabet bag omdannelsen af Vollsmose er en trio bestående af Odense Kommune samt boligselskaberne Civica og FAB, som også er de øvrige parter i det kommende arealudviklingsselskab, vinder-investoren bliver del af.

Kun få investorer har de fornødne muskler

Hos parterne bag omdannelsen af Vollsmose er der stor tilfredshed med forløbet af udbudsprocessen: 

– Jeg er glad for at kunne konstatere, at de private investorer deler vores syn på Vollsmose, som en bydel fuld af potentiale. Vi har brug for en visionær og robust samarbejdspartner for at gøre vores ambitiøse planer for Vollsmose til virkelighed og med de ansøgninger, der nu er kommet ind, er jeg sikker på, at vi finder den helt rigtige, siger formand for FAB, Erling Nielsen, i en pressemeddelelse om prækvaifikationen af investorerne. 

Samme toner lyder fra borgmesterkontoret, hvor Peter Rahbæk Juel udtrykker sin glæde over, at man seks seriøse ansøgninger meldte sig på banen til den store byomdannelse. 

– Vi har besluttet at forandre Vollsmose fundamentalt og det er en stor opgave, hvor kun få investorer har musklerne til at være med, siger Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel i pressemeddelelsen.

Som et led i etableringen af det nye Arealudviklingsselskab, vil der blive udviklet en særskilt plan for de nye boliger og erhverv, som selskabet skal byggemodne og sælge arealer til.

Vinderen udpeget i september 

Dialogen med de fem prækvalificerede investorer går nu i gang og fortsætter frem til april i år. 

Til sommer skal de prækvalificerede ansøgere afgive deres endelige bud på opgaven.

Udbuddet afgøres i september 2021. 

Hele konkurrencen løber fra primo november 2020 og frem til september 2021.

Fakta om Fremtidens Vollsmose

Frem mod år 2030 omdannes Vollsmose-bydelen i Odense til en attraktiv og velfungerende bydel. 

Odense Kommune og boligorganisationerne FAB og Civica har sammen iværksat det langsigtede byudviklingsprojekt, som er et af Danmarks mest ambitiøse. 

Fremtidens Vollsmose er en bæredygtig bydel, hvor grønne områder, byliv og erhverv går hånd i hånd. 

Det skal være attraktivt at bo i - og besøge - fremtidens Vollsmose, fordi det er en bydel med varieret arkitektur og et rigt kultur- og fritidsliv. 

Vollsmose består i dag af almene boliger opført mellem 1967 og 1981. I de kommende år opføres 1.600 private boliger, 1.000 almene familieboliger rives ned og de resterende 1.800 almene boliger bliver renoveret. 

Som led i omdannelsen opretter de tre parter et Arealudviklingsselskab med mulighed for deltagelse af en privat investor. 

Arealudviklingsselskabet skal udvikle 370.000 m2 byggegrunde i Vollsmose og stå for salget af omkring 160.000 m2 byggeretter. 

Investoren får mulighed for at købe et areal til mindst 300 boliger og at blive bygherre på et muligt kontorhus med 500 offentlige arbejdspladser.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125