23948sdkhjf

”Kæmpestort spring fremad” – tre bygger over 200 boliger i Vinge

Op mod 222 nye boliger er på vej i Vinge ved Frederikssund. Og det er vel at mærke udover de godt 200 almene boliger, som Boligselskabet Rosenvænget inden længe begynder at opføre ved Vinge Station. 

Byrådet i Frederikssund Kommune godkendte således salget af fire storparceller i Vinge på et møde den 24. februar. 

– Det er et kæmpestort spring fremad for vores byudviklingsprojekt i Vinge, siger borgmester John Schmidt Andersen (V) i en pressemeddelelse fra kommunen. 

– Med de købstilbud, vi har valgt, sikrer vi, at der bliver en stor variation i bebyggelserne, hvilket giver mulighed for en varieret beboersammensætning i Vinge, tilføjer han og understreger, at kommunen fortsat er i dialog med andre interesserede investorer om yderligere salg af grunde i byudviklingsområdet. 

De fire storparceller har en samlet salgspris på 24,2 mio. kr. 

Træbygninger, bofællesskab og dagligvarer

De mange nye boliger fordeler sig på byggeprojekter fra de tre investorer Fabulas, Bærebo og Innovater. 

Fabulas har købt to storparceller vest for Deltavej i Deltakvarteret, hvor de vil opføre i alt 100 andelsboliger i to etaper. Boligerne bliver opført i to til fire etager og kommer til at ligge i to grupper med tilhørende fælleshuse. Boligerne bygges primært i træ beklædt med vedligeholdelsesfrie materialer. Fabulas forventer at påbegynde byggeriet i sensommeren 2021. 

Bærebo har indgået købsaftale på en storparcel vest for Deltavej i Deltakvarteret, hvorpå de vil opføre 60-80 boliger med fælleshuse. Bebyggelsen vil i sit udtryk have karakter af et bæredygtigt bofællesskab, hvilket blandt andet kommer til udtryk i træbygninger og grønne tage primært på fælleshusene. Bærebo forventer at kunne igangsætte byggeriet primo 2022. 

Endelig har Innovater købt en parcel syd for Vinge Station. Her indeholder projektforslaget en dagligvarebutik på 1200 kvm. i stueplan og 42 boliger fra 1. til 5. etage. Boligernes gennemsnitlige størrelse vil blive på 75-80 kvm. og med fælles tagterrasse og udeareal på 1. sal. 

Frederikssund Kommune har stillet krav om bæredygtig DGNB-certificering af byggerierne, hvilket alle investorer vil leve op til.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079