23948sdkhjf

Succesprojekt bringer flere i arbejde på Lolland og Falster

En hverdag med ensomhed, depression og manglende overskud er byttet ud med arbejde, livsglæde og ambitioner for borgere på kanten af arbejdsmarkedet i Guldborgsund og Lolland kommuner.

Gennem projektet Rekruttering fra Kanten har de to kommuner formået at give borgere nyt mod til at føle sig som en del af et fællesskab.

En af dem, der har været igennem forløbet, er 59-årige Linda Antonette Foss fra Nakskov. Før var hun uden job i omkring syv år, men i dag er hun fastansat på et plejecenter. For hende har projektet været et vendepunkt.

- Før sad jeg bare og kukkelurede i min lejlighed og blev mere og mere deprimeret. Efter jeg har fået arbejde, er jeg blomstret op, siger hun til DR Sjælland.

Og hun er langt fra den eneste, der er kommet i arbejde efter at have været en del af forløbet.

I alt er 25 procent af de arbejdsløse nu tilknyttet til arbejdsmarkedet som enten flexjobber, deltids- eller fastansat, efter at de har deltaget i projektet.

Afgørende at tænke i nye baner

Projektets resultater har skabt begejstring på jobcentret i Lolland Kommune.
Her glæder jobcenterchef og initiativtager Per Bech Grønning sig over, at de har tænkt i nye baner.

Han tror på, at Rekruttering fra Kanten kan være en del af den nytænkning, der er brug for, fortæller han til DR Sjælland.

-Der er ikke noget quick fix. Det her handler om at tro på, at vi har med mennesker at gøre, som vi kan flytte, tro på at vores indsats kan gøre en forskel.

Projektet startede i 2018 og stopper ved udgangen af i 2021, men derfor kan mange af projektets principper sagtens leve videre i kommunerne, fortæller projektleder fra netværks- og videnshuset CABI, Trine Rask Thomsen.

- Selvom der ikke er et projekt, så giver det rigtig god mening at arbejde videre med de erfaringer og den metode, der er udviklet under projektet, siger hun til DR Sjælland.

Rekruttering fra Kanten er financieret af AP Møller fonden, der har doneret 21 millioner kroner til projektet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11