23948sdkhjf

BUPL kræver handling fra regeringen: Giv os systematiske test

For to måneder siden lovede statsminister Mette Frederiksen (S), at der ville være systematiske test i landets daginstitutioner for at mindske smitteudbrud med Covid-19 og skabe en tryg hverdag for børn og voksne.

Men de lovede test er endnu ikke blive sat i værk og det får nu BUPL til at kræve handling fra regeringen.

- Det er et mildt sagt et uskønt forløb og helt urimeligt overfor en medarbejdergruppe, der hver dag gør sit yderste for at passe godt på Danmarks børn i en svær tid, siger BUPL-formand Elisa Rimpler og fortsætter:

- Siden smittetallene eksploderede tilbage i januar, har pædagogerne holdt skansen vel at mærke uden værnemidler, men med løftet om at der var systematiske tests på vej. Det løfte er blevet gentaget flere gange, men der er stadig ikke fundet en ordentlig løsning, siger Elisa Rimpler.

Mens man i skolerne hurtigt har fået opsat et testsystem, så der kan laves test i arbejdstiden. Men det er endnu ikke sket i daginstitutionerne, hvor man de sidste par uger har oplevet store smitteudbrud i Faxe, Kolding, Aabenraa og Randers.

- Min oplevelse er, at man har givet op på de løfter, man har givet. Nu bliver det op til den enkelte pædagog eller leder at finde en løsning. Formentlig i pædagogernes fritid. Det er urimeligt. Regeringen har et ønske om, at man lader sig teste to gange ugentligt – så må de også tage ansvar for, at det kan lade sig gøre og sammen med kommunerne lægge en klar plan, siger Elisa Rimpler.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.239