23948sdkhjf

Personale blev ikke indkaldt: Borgmesteren fik vaccine

Nytårsaftensdag fik borgmester Johannes Lundsfryd (S) sit første vaccinestik mod coronavirus. Det foregik på Plejehjem Skovgade i Middelfart, og det skete ifølge Middelfart Kommune, fordi alt personale var blevet tilbudt vaccinen først.

Vaccinen ville med andre ord være blevet smidt ud, hvis ikke borgmesteren trak ærmet op.

Men ifølge flere kilder på plejehjemmet, som TV 2 Fyn har talt med, blev den gruppe af personalet, der ikke var på vagt om morgenen nytårsaftensdag, ikke vaccineret.

- Der var mange i personalet, der ikke blev vaccineret den dag, siger en anonym ansat, som var sat på til en aftenvagt, og derfor ikke var til stede på plejehjemmet, da vaccinationerne startede om morgenen.

Fortryder vaccinen

Da Johannes Lundsfryd blev vaccineret, betragtede kommunen ham som en relevant person at vaccinere.

Borgmesteren har siden offentligt fortrudt, at han fik vaccinen, og i et opslag på Facebook beskrev han vaccinen som én, der ellers ville være gået tabt.

Det var også meldingen, da forvaltningen orienterede byrådet om sagen så sent som 23. marts. Her lød det, at alle beboere og det tilstedeværende personale blev vaccineret, og at "(...) øvrigt personale fra plejehjem, hjemmeplejen og sundhedsplejen blev tilbudt at modtage overskudsvacciner, og andre tilstedeværende blev tilbudt resterende overskudsvacciner.”

- Jeg kunne sagtens være kommet hen til plejehjemmet indenfor kort tid. Men der var ingen af os, der fik et opkald om, at der var ledige vacciner, siger endnu en medarbejder.

Ingen af de ansatte, som TV2 Fyn har talt med, tør stille op til interview med navn, fordi de frygter at miste deres job, da sagen involverer kommunens borgmester.

Stort smitteudbrud kort tid efter

En uge senere blev en ansat syg med coronavirus. Og det spredte sig på plejehjemmet de næste dage. I midten af januar var 35 personer smittet. 19 ansatte og 16 beboere. Tre beboere døde med coronavirus.

Udbruddet betød, at flere af dem, der ikke havde fået vaccinen, måtte vente helt til marts med at få første stik. Ifølge Middelfart Kommune var der både vaccinerede og ikke-vaccinerede blandt de smittede.

Middelfarts social- og sundhedsdirektør, Irene Ravn Rossavik, vil ikke stille op til interview om sagen, men skriver i en mail til TV2 Fyn, at alt tilstedeværende vagtsat personale havde fået tilbudt vaccinen, inden borgmesteren fik tilbuddet. Og at man havde til hensigt at vaccinere resten løbende.

”Det var for øvrigt aldrig planen, at hele personalet på et enkelt plejehjem skulle vaccineres indenfor kort tid, da bivirkninger ved store dele af personalet kunne udfordre driften af et plejehjem,” skriver hun.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.203