23948sdkhjf

Køge Kommune taber millioner i voldgiftsag mod entreprenør

En voldgiftssag om opførelsen af en del af Strædet i Køge med tilhørende rehabiliteringscenter, daghjem og aflastningsboliger er faldet ud til GVL Entreprises fordel. 

Entreprenøren har rejst sagen og vinder over Køge Kommune og Agat Ejendomme (tidligere TK Development) i et fælles konsortium. Det fremgår af en selskabsmeddelelse, Agat Ejendomme har sendt ud. 

Her lyder det videre, at det samlede beløb, konsortiet skal betale, er større end ventet. 

Beløbet udgør ifølge selskabsmeddelelsen 43 mio. kr. eksklusiv moms. Dertil kommer procesrenter på 10 mio. kr. og sagsomkostninger.

"Konsortiets parter hæfter solidarisk for opfyldelsen af kendelsen, der samlet lyder på DKK 65 mio. inkl. moms", beskrives det. 

Mulig ny voldgift på vej

Nu skal det så på plads, hvordan Køge Kommune og Agat Ejendomme vil fordele betalingen af de 65 mio. kr. Kan der ikke opnås enighed, kan der komme en ny voldgift på tale, hvor fordelingen skal afgøres.

"Afgørelsens betydning for Agat Ejendomme afhænger således af den indbyrdes fordeling i konsortiet og vil kunne påvirke driftsresultatet i større eller mindre grad", skriver Agat Ejendomme i selskabsmeddelelsen og fortsætter: 

"Forhandlingerne med Køge Kommune omkring den indbyrdes fordeling af betalingen vil kunne påvirke Agat Ejendommes likviditet betydeligt. Koncernen har forskellige manøvreringsmuligheder i forhold til at sikre det nødvendige finansielle beredskab". 

Det fremgår også, at Agat Ejendomme tidligere har reserveret et beløb til udfaldet af voldgiften.

"Ledelsen forventer, at det endelige udfald af denne sag kan holdes indenfor resultatforventningerne udmeldt for indeværende regnskabsår 2021/22, der således fortsat udgør DKK 0 – 10 mio. før værdireguleringer, restaktiviteter og skat". 

Ifølge GVL's hjemmeside, så har byggesagen på cirka 8.300 kvm strakt sig over perioden 2016-2018, og totalentreprisen har haft en sum på 100 mio. kr.

Opdateres

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094