23948sdkhjf

Nature Energy: Vi er i tæt dialog med kommunen

Tidligere i dag bragte Energy Supply en artikel om biogas-sagen i Kværs. Af den fremgik det at Nature Energy fortsatte byggeriet i Kværs, trods det at Miljø- og Planklagenævnet i fredags ophævede VVM-tilladelsen og miljøgodkendelsen til biogasanlægget.  

Nu må selskabet altså slukke for gravemaskinerne, da Sønderborg Kommune har udstedt et standsningsforbud. Det sker ikke kun på bagggrund af den ophævede VVM-tilladelse og miljøgodkendelsen til byggeriet.

Sønderborg Kommune ville - uagtet Miljø- og Planklagenævnets afgørelse - have givet Nature Energy et påbud om at stoppe byggeriet, idet der ikke foreligger en byggetilladelse.

- Nature Energy har et godt og konstruktivt samarbejde med Sønderborg Kommune, og vi er i tæt dialog med kommunen om byggeriet af biogasanlægget I Kværs. Vi tager kommunens afgørelse til efterretning, og vi har stoppet byggeriet med øjeblikkelig virkning. Vi håber på en afklaring snarest, så vi kan fortsætte med at bygge biogasanlægget, som kommer til at levere store mængder klimavenlig biogas til gavn for den grønne omstilling i Sønderborg, siger Jesper Bundgaard, som er direktør for konstruktion hos Nature Energy. 

Nature Energy arbejder stadig hen mod en idriftssættelse med udgangen af april 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093