23948sdkhjf

Odense Kommune boykotter Nemlig.com

I kølvandet på massiv kritik af arbejdsforholdene for chauffører og lagermedarbejdere hos Nemlig.com har Odense Kommune bedt en række kommunale afdelinger og institutioner om at stoppe med at handle hos Nemlig.com. Det bekræfter kommunen over for Fagbladet 3F.

De kommunale institutioner har i perioden 1. marts 2019 til 31. marts 2021 brugt 1,47 millioner kroner på at handle hos Nemlig.com.

Det er Enhedslisten i Odense, der på baggrund af Politiken og Fagbladet 3F’s afsløringer om dårligt arbejdsmiljø for de ansatte hos Nemlig.com, har rettet henvendelse til forvaltningen.

Efter Enhedslistens henvendelse opdagede kommunen, at en række kommunale afdelinger og institutioner handlede hos Nemlig.com, selvom Odense Kommune ikke har en såkaldt samhandelsaftale med virksomheden. På den baggrund har kommunen bedt en række institutioner og afdelinger om at stoppe indkøbene hos Nemlig.com.

- Vi er glade for, det bliver stoppet. Vi skal ikke samarbejde med virksomheder, der behandler sine ansatte på den måde, siger byrådsmedlem for Enhedslisten i Odense Kommune Reza Javid til Fagbladet 3F.

RetailNews har forsøgt at få en kommentar fra Nemlig.com.

Nemlig.coms adm. direktør, Stefan Plenge, har tidligere udtalt sig om sagen, som han i den forbindelse kaldte "den vildeste smædekampagne". Det kvitterede kunderne for ved i stedet at lægge flere ordrer hos konkurrenterne.

Siden har Nemligs hovedaktionær, Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen, også meldt sig på banen og udtalt, at "han ser på kritikken med stor alvor".

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.11