23948sdkhjf

NCC starter på 50 millioners Helsingør-projekt

Byggeriet af Forsyning Helsingørs nye bynære genbrugsplads er for alvor i gang. Nu har bestyrelsesformand Jens Bertram taget første spadestik med NCC, der er totalentreprenør og sammen med Arkitektfirmaet Friis Andersen har ansvaret for projektet. Det oplyser entreprenørselskabet i en pressemeddelelse.

Genbrugspladsen bliver placeret på Energivej i udkanten af Helsingør over for Forsyning Helsingørs eget driftscenter. 

– Projektet taler ind i den type opgave, som vi rigtig gerne vil løse, hvor størrelsen og kompleksiteten passer godt til os. Vores kompetencer kommer netop bedst i spil i en totalentreprise, hvor vi er inde over alle faser af projektet og har indflydelse på løsningerne, siger områdedirektør Bjarki Finnbogason fra NCC’s beton & anlægsdivision i pressemeddelelsen.

Hensyn til cirkulær økonomi er tænkt ind i projektet, der får særlig fokus på genanvendelse af ressourcer og direkte genbrug af materialer.

Cirkulær gæsterute 

Genbrugspladsen på 11.300 kvm får en cirkulær gæsterute, som leder kunden forbi et hus beregnet til direkte genbrug af forskellige materialer, rum til farligt affald samt containere til de forskellige genanvendelige fraktioner. 

Arkitekturen i projektet følger et cirkulært motiv med plads til fremtidig fleksibilitet på containerpladsen. Parkeringen ved containerne er overdækket – og alle tagflader er med grønne tage, der spiller sammen med det visuelle udtryk fra Forsyning Helsingørs driftscenter på den modsatte side af vejen, hvor der er vilde rabatter og rustrøde facader.

Projektet har en kontraktsum omkring 49 mio. kr. moms ikke medregnet. 

Byggeperioden forventes at vare indtil sommeren 2022. 

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125