23948sdkhjf

Sygeplejersker har haft 14 gange så meget overarbejde under Covid-19

Hvis man har haft job som sygeplejerske det seneste år, har man højst sandsynligt været flere timer på arbejde end normalt.

Det kan i hvert fald være tilfældet, hvis man arbejder i Region Nordjylland. Her viser en aktindsigt, som TV2 Nord har foretaget, at antallet af frivillige overarbejdstimer er 14 gange højere end det forudgående år. Det er gået fra 1.463 overarbejdstimer til 20.448.

- Det er rigtig meget. Tallene er meget høje. Det kommer ikke som nogen overraskelse. Vi har haft det her år med corona, som har trukket store veksler på sygeplejersker. Samtidig står vi i en situation, hvor vi mangler sygeplejersker. Eksempelvis nedlægges sengepladser, fordi der ikke er tilstrækkeligt med sygeplejersker, lyder det fra Jytte Wester, der er kredsformand for Dansk Sygeplejeråd i Nordjylland, til TV2 Nord.

Hun peger dog også på, at tallene ikke kun skyldes corona. Det er nemlig også personalegruppen udenfor beredskabet, som har haft overarbejde.

Sygeplejefaglig direktør ved Region Nordjylland, Lisbeth Lagoni, forklarer det med, at andre sygeplejersker har været nødt til at dække ind for det personale, som har skullet være en del af coronaberedskabet. Der har ifølge Lisbeth Lagoni ikke været nogle arbejdsløse sygeplejersker i området at kalde ind som afløsere.  

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.078