23948sdkhjf

Ældreråd om nedlukkede plejehjem: "Det har været voldsomt svært"

I lang tid var der store begrænsninger for, hvor mange som har måttet besøge landets plejecentre. 

Det har man også mærket hos landets ældreråd, som dermed ikke har haft samme mulighed for at orientere sig om, hvordan de ældre har det. Ingeborg Kyed Jensen er formand for ældrerådet i Norddjurs Kommune, og hun er bekymret.

- Det er voldsomt svært. Ældrerådet har i store perioder ikke kunne komme der, og det afskærer os fra at tjekke, hvordan det går. Men det er jo det, vi er til for, siger Ingeborg Kyed Jensen til Magasinet Pleje.

Beboer-pårørenderåd mødes stadig ikke

Hun plejer for eksempel fem gange om året at mødes i et beboer- og pårørenderåd på et af Norddjurs Kommunes plejehjem. Her kan medlemmerne snakke om maden, eller hvordan det generelt går på plejecentret. 

Deltagerne plejer at være pårørende, ældre fra plejehjemmet, plejehjemslederen og en ansat samt Ingeborg Kyed Jensen i form af sit medlemsskab i ældrerådet. 

- Vi kan alle bede om at få sat noget på dagsordenen, og det kan være alverdens ting. Meningen er, at vi får et indtryk af, hvordan de ældre har det, fortæller Ingeborg Kyed Jensen. 

Beboer- og pårørenderådet har igennem lang tid ikke mødtes, og det gør de stadig ikke. Det forstår ældrerådsformanden ikke, da de ikke er samlet mere end det tilladte antal på 10 personer. 

- Det kan gøre os bekymrede, når vi ikke ved, hvad der sker, og særligt når vi ikke ved, hvad der sker ude i lokalsamfundene. Plejepersonalet kommer rundt og giver pasning, men vi kan ikke se, om de ældre føler sig godt tilpas, og om de eksempelvis får gjort nok rent, siger Ingeborg Kyed Jensen.

Nogle mødes over teams

Leo Jensen er formand for seniorrådet i Jammerbugt Kommune. Han er også negativ overfor, at ham og hans medlemmer har været afskåret fra at holde hånd i hanke med, hvad der sker.

- Vi har en tradition for at komme ud på aktivitetscentrene og de forskellige plejehjem. Det er ikke samme at komme ud som at sidde derhjemme og have et møde over teams. Det er ikke optimalt, siger han.

Ingeborg Kyed Jensen vil gerne have mulighed for at deltage i et møde over teams, og det har hun også foreslået som løsning. Men nu ser hun fremad og håber, at der snart bliver holdt møder igen, og ældrerådet kan besøge plejehjemmene. 

- Alle beboer er efterhånden vaccineret, og så kan vi forhåbentligt mødes igen. Så starter vi forfra med det, siger hun.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.078