23948sdkhjf

100 almene boliger bliver åbningstrækket i Nykøbings nye bydel

Snart kan mørtelen blandes og de første mursten lægges i Schillerkvarteret i Nykøbing Falster, og det bliver Boligselskabet Fjordparken, som kommer til at opføre den nye bydels første 100 almene boliger.

Guldborgsund Kommunes økonomiudvalg har netop godkendt salget af en byggegrund til boligselskabet samt givet grønt lys til, at boligselskabet kan opføre de 100 almene boliger. Det skriver Guldborgsund Kommune i en pressemeddelelse.

De 100 almene boliger er en del af fase 1 for Schillerkvarteret. Lokalplanen for området har tidligere på året været i høring, og når den er vedtaget i byrådet, kan projekteringen af området gå i gang.

Skyder pengene tilbage i bydelen

Boligselskabet Fjordparken køber byggegrunden for lidt over 14 mio. kr. Langt hovedparten af salgssummen skal kommunen skyde tilbage i byggeriet, da kommunen er forpligtet til at medfinansiere alment boligbyggeri. Resten afsættes til at medfinansiere kommunens andel i at omdanne det tidligere industrikvarter til en levende bydel. 

Schillerkvarteret har indtil nu primært været et industrikvarter med Schillers Maskinfabrik som den bærende virksomhed, mens Guldborgsund Kommune har ejet store dele af arealerne i området. 

Omdannelsen af området blev en del af den seneste kommuneplan, og en udviklingsgruppe bestående af Schillers Maskinfabrik, Kant Arkitekter – nu Sweco Architects - og Guldborgsund Kommune har herefter arbejdet videre med ideen. 

Visionen er at skabe et moderne og bæredygtigt boligområde med en mangfoldig boligsammensætning, som fremmer fællesskaber og kobler sig til den omkringliggende by og de rekreative områder. Der skal både være almene og private boliger, og desuden skal naturen bringes ind i den nye bydel. Dels via den omkringliggende skov, og dels via Tingsted Å og de potentialer, den besidder som samlingspunkt i byen. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.221