23948sdkhjf

Sommerturismen får en milliardindsprøjtning - men ingen gratis færger

Der er hjælp på vej til nogle af de brancher, som har været særligt hårdt ramt på grund af udbredelsen af covid-19.

Fra juni forsvinder en række hjælpepakker, og derfor foreslår regeringen ligesom sidste år nu en sommerpakke, der skal stimulere dele af dansk økonomi.

- Det går godt rigtig mange steder, men vi skal også være klare på, at der findes brancher, som har det rigtig, rigtig svært og er gået gennem en utrolig vanskelig tid.

- Vi er lykkedes med at holde smittetallet nede og økonomien oppe, og derfor står Danmark et stærkere sted end landene omkring os, siger finansminister Nicolai Wammen (S) på et pressemøde.

Den vil også gøre det billigere at rejse med tog eller færge i Danmark hen over sommeren.

- Det kunne eksempelvis være billigere orangebilletter og billigere rejser til vores ø'er, siger finansministeren.

Sidste år vakte det stor kritik, at der blev indført en regel, som betød, at turister skulle overnatte minimum i seks dage. Den er ikke en del af årets sommerpakke.

I 2020 tabte det danske turisterhverv 31 milliarder kroner, hvoraf 28 milliarder kroner var i hovedstaden.

Derfor er der i år et særligt fokus på de fire store byer, der trækker mange turister. Sidste år var der kritik, fordi de små øer og sommerferieområder især blev tilgodeset.

- Gennem coronakrisen har den danske samfundsmodel vist sit værd, og danskerne har udvist forståelse og solidaritet. Det er hovedårsagen til at vi bliver flere og flere mennesker i gågaden, og at vi får muligheden for at se hinanden i øjnene igen. Men der er stadig erhverv, som er hårdt ramt af krisen. Det gælder især turisme- og oplevelsesøkonomien, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) og fortsætter:

- Derfor sætter vi nu bredt ind med initiativer, der både skal styrke eksporten og få danskerne godt rundt i sommerlandet. Vi håber i år, at mange danskere også vil være turist i deres egen hovedstad eller i en af de andre større byer, som har et væld af oplevelser at byde på. Sidste år så vi, hvordan en samlet indsats gør en forskel, og derfor skal vi også i år sætte ind, så vi kan hjælpe de ramte erhverv bedst muligt.

Hovedparten af pakken finansieres af regeringens "krigskasse" på 9,2 milliarder kroner, som blev afsat på finansloven for i år.

Folketingets partier indkaldes til forhandlinger om pakken samt udfasning af de generelle hjælpepakker.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172