23948sdkhjf

København og Holstebro risikerer ny nedlukning

Hovedstadens sundhedsborgmester Sisse Marie Welling (SF) er gået i planlægnings-mode, efter fremskrivninger mandag eftermiddag af coronasmittetal, der viser, at Københavns Kommune kan bevæge sig mod grænsen for nedlukning. Det skriver Ekstra Bladet.

Kilder siger til avisen, at kommunes kriseberedskab over de seneste dage er gået i aktion og afventer udviklingen.

De officielle smittetal viste mandag formiddag, at København havde en testkorrigeret incidens over syv dage på 147 smittede pr. 100.000 borgere. Det tal er imidlertid steget til 153 og ved offentliggørelsen af de seneste smittetal og placerer dermed København i 'gul' med prædikatet 'høj incidens'.

Der er dog fortsat et stykke vej til de 250, der vil udløse en ny nedlukning.
På rådhuset frygter man imidlertid, at smitteudviklingen blandt de 622.000 borgere kan eskalere.

Sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) siger i en kommentar mandag formiddag til Ekstra Bladet blandt andet:
- Vi følger situationen tæt. Smitten stiger desværre, og derfor tilpasser vi hele tiden vores kommunikation. Vi er i løbende kontakt med københavnerne ad forskellige kanaler. Der er ingen tvivl om, at det vil have uoverskuelige konsekvenser for hele hovedstadsområdet, hvis København lukker. Ikke mindst for de mange børn, som lige er kommet tilbage i skole, og for erhvervslivet, der har kæmpet længe.

Halvdelen er børn og unge

I Holstebro nærmer man sig grænsen på en incidens på 250 smittede per 100.000 indbyggere den seneste uge, skriver dr.dk.

Det vil betyde en automatisk nedlukning, og det håber borgmester H.C Østerby (S) ikke sker.
- Den seneste uge er omkring halvdelen af de nye smittede børn og unge. Det har vi faktisk ikke set før, siger han til dr.dk.

Han opfordrer til, at kommunens børn og unge ikke er sammen med andre end dem, de i forvejen er i boble med.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.219