23948sdkhjf

Byrådsmedlemmer i brev til S-ledelse: Der er ulmen under overfladen

I et brev underskrevet af 24 socialdemokrater, hvoraf flere er byråds- og regionsrådsmedlemmer, til partiets ledelse beskrives en "voldsom ulmen under overfladen" og en kritik af partiets linje i udlændinge- og integrationspolitikken.

Det skriver flere medier, der er i besiddelse af brevet.

- Selv om vi anerkender, at et flertal i partiets folketingsgruppe støtter store dele af den førte politik, mærker vi samtidig en voldsom ulmen under overfladen lokalt i partiforeningerne, står der blandt andet i brevet.

I brevet berettes der om en lukket debatkultur, hvor der bliver slået hårdt ned på medlemmer, der er uenig i dele af den førte politik.

Blandt andet beskrives det, hvordan medlemmer har fået skæld ud af ledelsen i partiet og er blevet blokeret på sociale medier, fordi de gik imod partilinjen.

- Den nuværende situation er ikke holdbar. Vi mister gode socialdemokrater, som har været medlemmer i en livstid, står der i brevet ifølge TV2.

Brevet er sendt til den socialdemokratiske gruppeformand Leif Lahn og partisekretær Jan Juul.

Det er Daniel Prehn, der er tidligere kredsformand og formand for plan- og teknikudvalget i Roskilde, der har taget initiativ til brevet. Andre af medunderskriverne er valgt ind for partiet i by- og regionsråd.

Daniel Prehn siger til TV2, at man ikke kan tage en debat om udlændingepolitikken i partiet. I brevet hævdes det også, at partifælder har meldt sig ud, fordi de "har fået nok".

- Det er dem, der har følt sig negligeret og frosset ude alt for længe af en alt for lukket debatkultur. Særligt når det kommer til udlændinge- og flygtningepolitikken, står der i brevet.

Statsminister Mette Frederiksen (S) siger til Politiken, at hun lytter til baglandet, og at hun godt ved, ikke alle socialdemokrater er enige i den førte politik. Det betyder dog ikke, at hun har tænkt sig at ændre politikken.

- Nej, selvfølgelig har jeg da ikke det. Altså fordi Socialdemokratiet gik til valg på en gennemtænkt og gennemarbejdet udlændingepolitik. Og den bliver selvfølgelig ikke ændret, siger hun til avisen.

Brevet kommer blandt andet i kølvandet på flere udlændingepolitiske sager.

Eksempelvis kan syrere efter mange år i Danmark blive sendt tilbage til Damaskus, og regeringen har ikke villet hjemtage de danske børn, der sidder i syriske fangelejre.

En stramning at reglerne for at opnå dansk statsborgerskab har også været på bordet, mens udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) desuden netop har besøgt centralafrikanske Rwanda i forbindelse med en aftale, der kan bane vej for et modtagecenter for asylansøgere i landet.

Her er de 24 underskrivere:

 1. Inge Goldmann
 2. Erik Boel
 3. Oliver Hulehøj Hjeresen
 4. Erik Særkjær
 5. Lis Lund Jensen
 6. Niels Krag Jensen
 7. Annemarie Knigge
 8. Stig Hirsbak
 9. Bent Aagaard Nielsen
 10. Gert Hovald
 11. Hardy Hansen
 12. Kjeld Aakjær
 13. Karna Henriksen
 14. Alexander Stürup
 15. Hans Erik Nielsen
 16. Jytte Nielsen
 17. Thomas Molter Sjöberg Neergaard
 18. Tommi Hedeman Falk
 19. Inga Jørgensen
 20. Conny Knigge
 21. Anders Bruun Rasmussen
 22. Viggo Toft
 23. Signe Lund
 24. Daniel Prehn

Kilde: Berlingske

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.109