23948sdkhjf

Den tidligere cykelrytter Jesper Skibby går ind i politik

Den tidligere professionelle cykelrytter Jesper Skibby stiller op til byrådet i Gribskov Kommune i Nordsjælland, når der er kommunalvalg 16. november.

Her stiller han op for lokallisten Nytgribskov, skriver partiet i en pressemeddelelse.

57-årige Jesper Skibby stiller ifølge pressemeddelelsen op, fordi han ønsker at bidrage til "den positive udvikling, kommunen er i".

- Han tror også på, at vi sammen kan gøre Gribskov til et endnu bedre sted at leve eller drive virksomhed, står der.

Borgmester Anders Gerner Frost (Nytgribskov) glæder sig over, at Jesper Skibby bliver en del af partiets valgkamp.

- Jeg er rigtig glad for, at Jesper har takket ja til at stille op for Nytgribskov. Han kan bidrage positivt i byrådets arbejde med de mange livserfaringer, han har med.

- Desuden er han et varmt og ærligt menneske, som altid giver smil og glæde omkring, ikke mindst i vores stærke byråds- og kandidatgruppe, siger han.

Jesper Skibby vil ifølge partiet have særligt fokus på erhvervspolitik og "samspillet med kulturlivet som drivkraft for oplevelsesøkonomien" frem mod kommunalvalget.

Derudover vil han tale for unges muligheder i Gribskov, foreningslivet og et "værdigt ældreliv", fremgår det.

Jesper Skibby var op gennem 1990'erne en af Danmarks bedste cykelryttere. Han nåede at vinde etaper i de tre store cykelløb - Tour de France, Giro d'Italia og Vuelta a Espana.

I dag er han foredragsholder og ansat for virksomheden HC Container i Værløse. Han har desuden udgivet to bøger om sit liv, senest i marts i år.

Jesper Skibby bor med sin kone, Mette, og datter i Gilleleje i Nordsjælland.

Også den tidligere professionelle cykelrytter Brian Holm er gået ind i politik. Han sidder i byrådet i Frederiksberg Kommune for De Konservative.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.078