23948sdkhjf

Kommune mangler ferieafløsere: De unge vil hellere pode

Aalborg Kommune plejer normalt at have styr på sine sommerferieafløsere på dette tidspunkt. Men i år er situationen en anden.

Ældre- og hjemmeplejen står nemlig stadig og mangler folk til at dække ind for de fastansatte i sommermånederne. Det skriver Nordjyske.

Carsten Møller Beck, ældre- og sundhedschef i Aalborg Kommune, forklarer det med, at de unge i vid udstrækning hellere vil arbejde som podere.

- Det er jo en hel industri. Alene i Aalborg Kommune har vi ansat 170 mennesker til at varetage pode-opgaven. Så hvis man begynder at gange det op, og samtidig tager det regionen og Falck har ansat af borgere til at løse den opgave, så er det rigtig, rigtig mange, man har taget ud af arbejdsmarkedet, som så enten ikke kan være sommerferievikarer eller arbejde på restauranter og caféer. Det vil have en konsekvens. Det er der slet ikke tvivl om, siger Carsten Møller Beck til Nordjyske.

Der bliver peget på, at lønnen er bedre som poder hos eksempelvis Falck end som ferieafløser i ældreplejen. Sundhedschefen mener dog, at Aalborg Kommune nok skal få skaffet mandskab nok til at dække ind i sommermånederne.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.11