23948sdkhjf

Samlet blå blok og SF vil bringe regeringen i mindretal om udrejsecenter på Langeland

Partierne i blå blok er enige om et beslutningsforslag, der opfordrer regeringen til at stoppe udrejsecentret på Langeland og i stedet indkalde partierne til forhandlinger. Det siger Venstres medlem af Udlændinge- og Integrationsudvalget Morten Dahlin.

- Vi mener, at det er en dårlig løsning at placere en masse udviste kriminelle på Langeland. Det er dårligt for øens beboere og deres tryghed. Det er dårligt for turismen og for erhvervslivet, siger Morten Dahlin.

Han mener, at placeringen på Langeland er særlig problematisk, fordi det er et område af landet, der fortsat har det svært.

- Det er ikke at sparke på én, der ligger ned. Det er at sparke på én, der er ved at rejse sig. Det synes vi, er en dårlig beslutning, siger Morten Dahlin.

Før valget i 2019 var Venstre-regeringens løsning at placere et nyt udrejsecenter på den ubeboede ø Lindholm i Stege Bugt. Og det er fortsat den bedste placering, mener Venstre og andre partier i blå blok.

I beslutningsforslaget skriver de blå partier dog mere åbent, at regeringen skal stoppe planlægningen af udrejsecentret på Langeland og i stedet indkalde Folketingets partier til drøftelser.

SF er åben for at stemme for blå bloks forslag om at stoppe udrejsecenter på Langeland. Det siger SF's udlændingeordfører Carl Valentin.

Dermed gør regeringens støtteparti klar til at bringe i regering i mindretal for at få stoppet udrejsecentret på Langeland. Her er har SF's borgmester afvist at støtte placeringen.

- Nu bliver regeringen bragt i mindretal. Så må vi se, hvordan de vil reagere på det, siger Carl Valentin.

Han kalder det "meget arrogant", hvis regeringen ikke vil lytte til flertallet og indkalde til forhandlinger om en alternativ placering.

Blå blok vil have ødet ø i spil igen

Uanset, hvor man placerer udrejsecentret, vil det skabe utryghed og protester fra lokalsamfundet. Hvorfor er det særligt problematisk, at placere det på Langeland?

- Forskellen er, at vi i blå blok ønsker at placere udrejsecentret på en øde ø. Regeringen ønsker at placere det på en beboet ø. Og vi mener, at det vil give færre problemer at lægge det på en øde ø, siger Morten Dahlin.

Forslaget om at placere udrejsecentret på Lindholm mødte dog også store lokale protester, fordi der ville være daglige færgeafgange fra Lindholm. Dermed ville de afviste kriminelle udlændinge kunne rejse til Kalvehave og videre derfra til større byer som Vordingborg, Næstved og København.

Placeringen på Lindholm fik kritik for at koste over 750 millioner kroner. Placeringen på Langeland vil ifølge udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye koste det halve. Er det ikke et godt argument for at placere centret på Langeland?

- Vi mener, at det her bliver rigtig dyrt for Langeland. For det vil gå ud over turisme, erhverv og bosætning. Så ministerens økonomiske beregninger holder ikke, siger Morten Dahlin.

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125