23948sdkhjf

Region Hovedstaden vil skyde en milliard i energioptimering af bygninger

Et enigt regionsrådsudvalg har godkendt en finansieringsramme på 928 mio. kr. til at energieffektivisere hospitaler og øvrige bygninger i Region Hovedstaden.

Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

Pengene skal konkret skydes i nye pumper, flere energioptimerede ventilations- og varmeanlæg bedre køling med mere og skal bidrage med at opfylde Region Hovedstadens ambition om at mindske regionens samlede udledning med 70 pct. i 2025.

Hovedparten af de energioptimerende tiltag vil kunne lægges ned i rammeaftalen for det fireårge strategiske partnerskab på renoverings- og byggeopgaver, som Region Hovedstaden netop har indgået, oplyses det.

Som Licitationen - Byggeriets Dagblad kunne fortælle i marts blev partnerskabet vundet af et hold bestående af Kemp & Lauritzen, MT Højgaard, Rambøll og Link Arkitekter.

- Det betyder, at vi kan gå i gang med flere af projekterne allerede nu. Dermed kan vi hurtigt komme i gang med det vigtige arbejde, siger enhedschef i Region Hovedstaden Heine Knudsen i meddelelsen og tilføjer:

- Samtidig tænker vi også energiprojekterne sammen med den generelle renovering og kvalitetssikring, som er planlagt på hospitalerne i de kommende år.

Region Hovedstaden har på nuværende tidspunkt planer om energirenoveringer i Herlev Hospital, Rigshospitalet, Gentofte Hospital, Amager Hospital, Hvidovre Hospital, Region Hovedstadens Apotek og en række øvrige ejendomme.

Finanseringen af energiprojekterne vil ske gennem syv leasingrammer, som tilbagebetales over de næste 20 år via de energibesparelser, som tiltagene ventes at medføre. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094