23948sdkhjf

Kommunes plejehjem blev styrket med syv millioner: Sådan har det hjulpet

Esbjerg Kommune fik tilført syv millioner kroner til plejehjemmene ved seneste budgetforlig.

Det skulle styrke plejen og sikre varme hænder. Fra 2021 er der blevet ansat flere aften- og nattevagter, og det har haft en stor positiv indvirkning på ældreplejen. Det skriver JydskeVestkysten.

Det har givet større arbejdsglæde hos medarbejderne og mere tid til opgaverne. Men det har også givet mere tryghed for beboerne, da flere medarbejdere har kunnet følge med i livet på plejehjemmet udenfor dagtimerne.

- Med flere ressourcer om aftenen og om natten kan vi bedre holde øje med beboerne og for eksempel tage hånd om det, hvis nogen i perioder har tendens til at gå ind i andre beboeres boliger eller søger væk fra plejehjemmet. Får vi stoppet det, giver det også større tryghed for de beboere, der er udsat for uønskede besøg. Har vi beboere i kritisk tilstand har vi nu også bedre mulighed for at tilbyde dem ekstra opmærksomhed om natten, siger Jane Klemmentsen til JydskeVestkysten.

Det har kostet 4,7 millioner kroner at hyre ekstra vagter ind til aften- og nattetimerne, og der er derfor stadig plads i budgettet til yderligere opnormeringer i løbet af året. Esbjerg Kommune har 842 plejehjemspladser.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.19