23948sdkhjf

Ny aftale: Syv blokke bliver revet ned og fem renoveres i Gellerupparken

Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening har netop indgået en aftale om den forsatte udvikling af Gellerupparken. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Aftalen betyder, at der - med parternes ord - vil blive gennemført meget ambitiøse og gennemgribende renoveringer af blokkene i området, og at syv blokke bliver revet ned. To blokke er allerede renoveret.

Den nye aftale er baseret på tidligere beslutninger. Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening indgik i 2019 en aftale om en udviklingsplan, der senere samme år blev godkendt af boligministeren.

Aftalen beskriver, hvordan blokkene på Gudrunsvej skal renoveres. Renoveringerne betyder blandt andet, at en del af lejlighederne ombygges til mindre boliger. Der bliver dermed skabt forskellige boligtyper og -størrelser, hvilket skal give området et mere varieret boligudbud.

Mæglervurderinger har vist, at de nye boligtyper og -størrelser i højere grad matcher efterspørgslen på det aarhusianske boligmarked. De nye ombyggede boliger og de kommende renoveringerne skal således være med til at trække nye beboere, og Gellerupparken tilpasser sig med renoveringerne efterspørgslen på boligmarkedet og gør op med tomme boliger i området. 

De første nedrivninger ventes at ske i starten af 2023, og arbejdet med renoveringerne begynder i slutningen af samme år.

Aftalen skal nu behandles i henholdsvis Aarhus Byråd og i Brabrand Boligforenings beboerdemokrati.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094