23948sdkhjf

Borgmester frygter flere år med dysfunktionelt udrejsecenter

Borgmester i Ikast-Brande Kommune Ib Lauritsen (V) frygter, at der går flere år uden forandringer, efter at regeringen tirsdag aften droppede planerne om et nyt udrejsecenter på Langeland.

For det er ikke holdbart, at de 130 beboere, som skulle flytte ind på det nye udrejsecenter, i stedet bliver boende på Kærshovedgård i borgmesterens kommune.

- Alle har anerkendt, at Kærshovedgård i sin nuværende form er et dysfunktionelt udrejsecenter, og at man er nødt til at gøre noget ved det.

- Det var der en erkendelse af fra den tidligere regering. Og det er der en anerkendelse af fra den nuværende. Det er et uløst problem. Og det må man nu arbejde videre med, siger Ib Lauritsen.

Han er bekymret for, at "årene går, og at det bare bliver ved med at være, som det er".

Tirsdag aften meddelte regeringen, at den dropper planer om et nyt udrejsecenter på Langeland, som den ellers præsenterede i sidste uge.

Beslutningen er ifølge regeringen et resultat af, at oppositionen sammen med støttepartiet SF har erklæret sin modvilje mod et nyt center på Langeland.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) har sagt, at han godt forstår, at Ib Lauritsen er træt af situationen.

Borgmester Ib Lauritsen kalder det "dårligt politisk håndværk af regeringen", at den melder en plan ud for senere at trække i land. Han mener, at partierne nu må tage arbejdshandskerne på.

- Jeg har gjort, hvad jeg kunne for at gøre opmærksom på det. Det er klart, at nu vil jeg tage fat i mit eget parti og sige, at nu må I ind i arbejdsrummet.

- De ansvarlige partier må sætte sig sammen og finde den rigtige løsning på det her, siger han.

Tirsdag aften lød det fra oppositionspartier, at de mener, at det er op til regeringen at komme med bud til placeringen af et nyt udrejsecenter.

Mattias Tesfaye har opfordret partierne i Folketinget til at komme med forslag til andre mulige placeringer.

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094