23948sdkhjf

Aarhus-trio tager totalentreprisen på institution i Odder

I samarbejde med byggefirmaet Høgh & Sønberg fra Aarhus og de rådgivende ingeniører fra Sweco har Arkitekfirmaet Frost Larsen vundet konkurrencen om den nye daginstitution Bendixminde i Odder kommune. Det oplyser arkitektfirmaet på sin hjemmeside. 

Daginstitutionen opføres – som navnet antyder – i boligområdet Bendixminde i Odder. Bygningen bliver på cirka 1.200 kvm. Odder Kommune opererer med en samlet økonomisk ramme til totalentrepriseudgifter på cirka 19 mio. kr. 

Bygningen er en sammenstilling af tre saddeltagshuse, der indskriver sig i omgivelserne som en klynge af huse, omgivet af det grønne landskab. Huset betegnes desuden af Frost Larsen som et levende og organisk bygningsanlæg, der former sig i skala og udtryk efter børnene, de primære brugere. 

I dommerbetænkningen lyder det bland andet: 

“Den/de tilbudte arkitektur, funktioner og arealforhold understøtter på glimrende vis udbudsmaterialets intentioner, krav og ønsker. Der er optimeret på planløsningen i forhold til arkitektforslaget, og denne planløsning vurderes bedre, både i forhold til økonomi, arkitektur og funktionalitet, end arkitektforslaget.” 

“Det er en stor kvalitet, at der er en god sammenhæng mellem ude og inde i form af store vinduespartier, udgang til terrasser og gennemtænkte garderobeforhold. Der er skabt transparens og visuel sammenhæng både mellem rummene i form af vinduer i børnehøjde mellem rum og fordelingsarealer, og mellem ude og inde.”

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094