23948sdkhjf

Efter problemer i Vejle: Rapport afslører mangel på ledere, men høj tilfredshed blandt ældre

Ballade i Vejles ældrepleje førte til, at kommunen bestilte en uafhængig undersøgelse af forholdene.

Den er nu offentliggjort på Vejle Kommunes hjemmeside. Rapporten viser, at der er mangel på ledere, som har tæt kontakt med medarbejderne.

"Når det gælder ledelse, finder analysen, at der er et større ledelsesspænd i Vejle Kommune end i sammenligningskommunerne. Det betyder, at den enkelte leder skal lede mange medarbejdere. Det gør det svært at være den gode synlige leder, der giver faglig sparring til alle og er i tæt dialog med og sikrer forventningsafstemning med både medarbejdere, borgere og pårørende," skriver BDO, som har udarbejdet rapporten.

BDO opfordrer til, at der sættes fokus på oplæringsforløb af nye ledere, og der bliver oprettet et fælles ledelsesforum på tværs af de decentrale enheder, så lederne får mulighed for at dele erfaringer og viden om bedste praksis med hinanden.

Høj tilfredshed blandt borgerne

I vintermånederne oplevede ældreplejen en del opsigelser blandt medarbejderne, som åbent gik ud og kritiserede arbejdsforholdene. Ledelsen lyttede ikke til bekymringerne hos staben, og der var ikke nok fokus på fagligheden, lød det fra navngivne tidligere medarbejdere i Vejle Amts Folkeblad.

Men rapporten viser, at tilfredsheden blandt de ældre borgere i kommunen samlet set er høj. Den er højest blandt borgerne, som giver ældreplejen 4,1 point i en skala fra 1 til 5. For pårørende er det lavere med en tilfredshed på 3,7.

Medarbejderne oplever derimod en travl hverdag, og det påvirker deres trivsel og faglige stolthed negativt.

Rapporten baserer sig på et spørgeskema, der er sendt ud til alle ca. 4000 borgere, der modtager hjemmepleje, alle beboere på plejecentre og alle pårørende. Spørgeskemaerne er suppleret med uddybende interviews med både modtagere af hjemmepleje, beboere på plejecentre og deres pårørende.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094