23948sdkhjf

Fem entreprenører skal i spil til Vordingborgs nye rådhus

Vordingborg Kommune har taget endnu et skridt mod et nyt rådhus; Borgernes Hus: Udbuddet af hovedentreprisen er blevet offentliggjort med frist for interesserede entreprenører frem til den 29. juni. 

Målet er at finde fem entreprenører til prækvalifikation, som så har frem til udgangen af august til at afgive et tilbud på opførelsen af rådhuset. Med udgangen af september 2021 vil der så blive indgået kontrakt med hovedentreprenøren, fremgår det fra seneste måde i kommunalbestyrelsen, hvor politikerne tog udbud af hovedentreprisen til efterretning. 

– Det er et stort skridt frem mod det nye rådhus, som der nu er taget, og nu ser jeg frem til, at der i efteråret skrives kontrakt og siden, at det første spadestik tages, siger borgmester Mikael Smed i en pressemeddelelse om udbuddet. 

Arkæologiske fund ventes ikke at forsinke projektet

Under de arkæologiske forundersøgelser af undergrunden på byggeområdet udført i april 2021 har Museum Sydøstdanmark fundet to huse fra slutningen af 1500-tallet eller starten af 1600-tallet. 

Kommunen og museet er i gang med at planlægge de videre undersøgelser af området, der forventes at vare en – to måneder i efteråret 2021. 

Museet forventer ikke, at de videre undersøgelser vil give anledning til forsinkelser. Men gøres der yderligere fund, skal de naturligvis håndteres, lyder det i seneste referat fra kommunalbestyrelsen i Vordingborg Kommune.

– Så er vi for alvor i gang, og vil være klar til forventet indvielse i sommeren 2023, tilføjer borgmesteren. 

Fire etager  for 75 millioner

Et konsortium med Moe, PLH Arkitekter og ETN Arkitekter blev i juni 2020 valgt til at stå i spidsen for Vordingborgs nye rådhus, der skal bygges sammen med Jobcenter og Borgerservice, så de to etaper fremstår som en helhed.

Fire etager, tagterrasse med udsigt til Gåsetårnet, hovedindgang fra Valdemarstorvet, foreningszone med mødelokaler, solceller på taget, en multifunktionel sal, demokratiplads og 220 vinduesvendte arbejdspladser, er nogle af elementer beskrevet i forbindelse med, at totalrådgiverholdet blev præsenteret.

Der er i budgetterne afsat 75 mio kr. til opførelsen af Borgernes Hus, der forventes at omfatte cirka 4.200 kvm.

Materialesituationen rykker tidsplanen 

Presset på levering af materialer på bygge- og anlægsområdet bliver fulgt tæt af kommunen og totalrådgiver og bygherrerådgiver. 

En af de forventede konsekvenser er øget leveringstid på betonelementer, hvor der i øjeblikket opleves kraftigt forlængede leveringstider, bemærkes det fra kommunens side. Men, lyder det også, hvilke konsekvenser markedssituationen reelt kommer til at få, kan ikke forudsiges. 

I udbuddet tages der højde for den pressede situation med det, som betegnes ”en realistisk tidsplan”, hvor Borgernes Hus forventes klar til ibrugtagning i juni 2023 mod tidligere marts 2023.

Har sat mere miljø i projektet

Efter valg af totalrådgiver besluttede Kommunalbestyrelsen i oktober sidste år at gøre det nye rådhushus mere bæredygtigt end det blev præsenteret i det vindende konkurrenceforslag. Blandt andet er der tilføjet 100 kvm ekstra solcelleareal, ventilationsanlæg med integrerede varmepumper og opsamling af regnvand.

Trækket fremhæves nu af borgmesteren der blandt andet peger på, at CO2 udledningen reduceres, det samme gælder vandforbruget: Der genbruges en del regnvand i toiletterne. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.078