23948sdkhjf

Kommunalpolitikere får gratis EM-billetter - danske fans får en lang næse

Mens tusindvis af danske roligans har fået revet deres EM-billetter itu og går glip af de historiske landskampe i Parken, kan politikerne i Københavns Borgerrepræsentation gratis tage plads på tilskuerrækkerne.
Det skriver sport.tv2.dk.

Ifølge en intern e-mail rundsendt på rådhuset, som TV 2 Sport er i besiddelse af, har UEFA givet byrådspolitikerne omkring 90 billetter fordelt til Danmarks tre landskampe i Parken samt den 1/8 delsfinale, der spilles på nationalstadionet.

Hvorfor skal jeg have gratis billet?

De gratis billetter har ifølge mediet fået Troels Chr. Jakobsen, medlem af Borgerrepræsentationen for Alternativet, op i det røde felt.

- Jeg kan ikke se relevansen af, hvorfor det netop er mig, der skal have en gratis billet, når der er virkelig mange, der måske endnu mere end mig har lyst til at se sådan en kamp, og som slet ikke har penge til det, siger beskæftigelsesordføreren til TV 2.

Copenhagen EURO 2020, der står for det danske EM-værtskab, oplyser til TV 2 Sport, at billetter, som DBU's partnere siger nej til, så vidt muligt vil gå til danske fans.

Dermed vil ubrugte billetter fra Københavns Kommune formentlig gå til danske fodboldfans.

Christian Kokholm Rothmann, der er formand for Danske Fodbold Fans, er enig med Troels Chr. Jakobsen.

- Man kan selvfølgelig diskutere signalværdien i, at tusindvis af danske fans har fået afvist deres billetter, og nu kan byrådspolitikerne bare vælge, hvilke kampe de vil til. Det synes jeg selvsagt, er superærgerligt, siger han til TV2 Sport, der har været i kontakt med Økonomiforvaltningen i kommunen.

I en mail bekræfter forvaltningen, at Københavns Kommune har modtaget 90 almindelige billetter samt 24 VIP-billetter.
"Gruppeformandskredsen har besluttet en model for fordelingen af billetterne til medlemmer af Borgerrepræsentationen, som er i overensstemmelse med Københavns Kommunes politik for repræsentation", lyder det i mailsvaret.

Forstår skuffelsen, men ...

En af de politikere, der har valgt at takke ja til en af de eftertragtede billetter, er Andreas Keil (S), som er medlem af Borgerrepræsentationen og Teknik- og Miljøudvalget.

Han forstår godt de skuffede fodboldfans, som har fået frataget deres billetter:

- Som udgangspunkt er jeg selv kæmpe fodboldfan, og jeg har selv ikke fået de billetter, jeg gerne ville have. Så jeg har virkelig stor forståelse for, at folk er ærgerlige og skuffede.

- Men jeg vil også sige, det er naturligt, at når Københavns Kommune samarbejder med DBU om det her kæmpe arrangement, at vi deltager i det. Det gør vi eksempelvis også med Copenhagen Pride, og vi deltager også i lokale gadefestivaler. Når folk bruger vores by og samarbejder med os, så inviterer de os, og så deltager vi, siger Andreas Keil.

Han mener, at København som værtsby har en række forpligtelser, der gælder, når der bliver holdt store arrangementer som EM eller Tour de France.

- Der ligger et kæmpe forarbejde i at mødes med eksempelvis erhvervslivet og transportsektoren. Og det er rigtig vigtigt for arrangementet, at byens repræsentanter mødes og deltager i det her og viser vores støtte til arrangementet, siger han til TV2.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.188