23948sdkhjf

Gentofte nr. 1 i tilfredshedsundersøgelse

En ny undersøgelse fra analyseinstituttet EPSI, der kortlægger borgernes syn på serviceniveauet i deres kommune, placerer Gentofte øverst på sejrspodiet.
Borgerne skulle blandt andet svare på, hvor godt de mener, deres kommune var til at forvalte skattekronerne.

Ifølge Berlingske er det i den nordsjællandske kommune, at borgerne er mest tilfredse med den kommunale service. Undersøgelsen er opgjort i indekserede point, hvor Gentofte som topscorer får 77,2.

Frederiksberg på vej ned

Det gør kommunen til en højdespringer, da den i den seneste undersøgelse slet ikke figurerede på listens top-10.

Gentofte-borgerne er især tilfredse med tilbuddene til unge, at der er pænt og velholdt, og at der er fokus på lave skattesatser. Derimod er der for daginstitutioner plads til forbedring.

En score under 60 betragtes som en lav rating. Mellem 60 og 75 "er tilfredsstillende", lyder det, mens resultater på 75 og over "betragtes som meget høje", ifølge analyseinstituttet.

I 2020 var Frederiksberg Kommune nummer ét på ranglisten, i år deler den femteplads med Brøndby.

Ud over tilfredsheden med kommunernes service er der i undersøgelsens 6.077 telefoninterview også spurgt, om borgerne vil anbefale andre at flytte til kommunen.

Her er man klar i mælet i Furesø. 98 pct. svarer, at de vil anbefale andre at flytte dertil. 
I Skanderborg ville 97 pct. give samme anbefaling, skriver Berlingske. 

I København er stemningen dog mere forbeholden.

Hovedstaden får 61,4 point – den laveste score blandt storbyerne. Det er en lille forbedring med 0,1 indekspoint siden sidste år. Dermed sniger København sig over den grænse på 60, der af analyseinstituttet betragtes som "tilfredsstillende", skriver berlingske.dk.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.109