23948sdkhjf

Ny aftale vækker vrede: En fuckfinger til handicapområdet

Der er tale om en decideret "fuckfinger" til handicapområdet med den nye aftale om kommunernes økonomi, som er indgået mellem regeringen og Kommunernes Landsforening (KL).

Det siger Thorkild Olesen, der er formand for Danske Handicaporganisationer.

Han mener, at man med aftalen nedprioriterer handicapområdet.

- Man bruger allerede pengene to gange nogle steder. Der kommer flere mennesker med handicap til, og man bruger ikke ret mange flere penge på området. Så andelen af penge per hoved er jo ikke større, end det har været længe, siger Thorkild Olesen.

- Det her er en decideret fuckfinger til handicapområdet fra regeringen.

Aftalen om kommunernes økonomi blev indgået mellem regeringen og KL tirsdag aften og sætter rammerne for 2022.

Forud for forhandlingerne havde kommunerne ønsket sig 5,5 milliarder kroner over tre år til at hæve kvaliteten på blandt andet handicapområdet.

Det fik de ikke. Alligevel omtalte KL-formand Jacob Bundsgaard (S) det som et mindre løft af socialområdet, da aftalen blev præsenteret tirsdag aften.

Det kan Thorkild Olesen imidlertid ikke se.

- Overhovedet ikke. Der er tværtimod en nedprioritering af handicapområdet og en nedprioritering af ambitionen om at gøre det bedre på handicapområdet.

- Jeg kan godt forstå, at Jacob Bundsgaard siger det, han gør. Hans ambitioner var jo åbenbart andre, da han gik ind til forhandlingerne. Jeg kan bare ikke bruge det til noget, siger Thorkild Olesen.

Også hos Socialpædagogerne er der onsdag skuffelse over aftalen.

- Den løfter ikke området, som der er brug for. Der vil stadig være mennesker med handicap, der er afhængige af et velfærdssamfund.

- Vi vil stadigvæk skulle opleve, at folk skal tidligere i seng, end de vil, fordi der ikke er personale nok, og vi vil stadig opleve, at de får skåret aktivitetstilbud væk, siger formanden.

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.109