23948sdkhjf

Kommune og leverandør føjer møbler af affaldstræ til kataloget

Siden december har Vejle Kommune indsamlet massivt træ i en særskilt container på en af kommunens genbrugspladser, og snart får kommunens medarbejdere mulighed for at bestille møbler produceret af det indsamlede træ.

Det er resultatet af en ny indkøbsaftale, som snart træder i kraft. Samtidig gør en indkøbsplatform, som virksomheden Scan Office står bag, det nemt for medarbejderne at finde netop de møbler de har behov for.

Indkøbsaftalen tager udgangspunkt i et 3-strenget bæredygtighedskoncept, som omfatter nye miljøcertificerede møbler, renoverede second-hand møbler og altså møbler der produceres af affaldsmaterialer fra genbrugsstationer i lokalområdet. De produceres på socioøkonomiske værksteder af mennesker på vej tilbage på arbejdsmarkedet.

I Vejle Kommune glæder man sig over, at møblerne snart bliver en del af sortimentet. Det fortæller Økonomi- og Arbejdsmarkedsdirektør, Sarah Gaarde, som fortsætter:

– Det er et rigtigt spændende koncept, som er helt i tråd med Byrådets ambitioner om at gå forrest i den grønne omstilling. Og når Vejle har tilsluttet sig aftalen som den første danske kommune, vidner det om, at vi også er klar til at handle på ambitionerne.

Også hos Scan Office ser man frem til samarbejdet med Vejle kommune omkring det 3-strengede bæredygtighedskoncept.

– Hos Scan Office er den cirkulære økonomi i fokus, og en af vores vigtigste visioner er at udfordre måden møbler typisk bliver designet, produceret og forhandlet på, siger partner og Chief Sustainability Officer, Jan Bertelsen fra Scan Office.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.079