23948sdkhjf

Forskelle mellem rige og fattige indenfor samme kommune vokser

Forskellen mellem de rigeste og fattigste områder i kommunerne er vokset ret markant 
over det seneste årti. 
Det konkluderer Arbejderbevægelsens Erhvervsråd i en ny undersøgelse.

I de kommuner, hvor forskellen er størst, er indkomsten i det rigeste område over dobbelt så stor som i det fattigste område.

Fire ud af fem kommuner har oplevet en stigende opdeling mellem rige og fattige områder siden 2010. I otte kommuner er forskellen vokset med over 25 procent.

Og i tre kommuner er der tale om en øget forskel på mere end 40 pct., mens yderligere fem kommuner har oplevet, at forskellen er vokset mere end 25 pct.

Helt i top med den største forskel mellem det rigeste og fattigste sogn ligger Aarhus Kommune, hvor beboerne i Risskov har 3,6 gange så høj en disponibel indkomst som i Gellerup.

Københavns Kommune har den næststørste forskel mellem toppen i Garnisons Sogn, hvis indbyggere har 2,9 gange så høj indkomst som bunden i Tingbjerg Sogn.

På tredjepladsen ligger Odense Kommune, hvor indbyggerne i Thomas Kingos Sogns indkomst er 2,6 gange så stor som i Vollsmose.

I 2010 var tallet 3,0. I Københavns Kommune er de 2,9 gange så rige i det rigeste sogn som i det fattigste. Her var tallet 2,3 i år 2010, lyder det i analysen fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Forskellen mellem det rigeste og det fattigste sogn i hele landet er også vokset. I 2010 var indkomsten 3,7 gange så stor i det rigeste sogn som i det fattigste. I dag er tallet 5,4.

Kommunerne med de mindste indkomstforskelle mellem sognene er Dragør og Ærø Kommune, hvor der næsten ingen forskel er på indkomsterne i det rigeste og det fattigste sogn.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.109